Νέο Peugeot 408: Μέσα σε μια…”σφαίρα”

Το νέο Peugeot 408 παρουσιάστηκε στο Louvre-Lens στις 4 Αυγούστου και έγινε ένα μοναδικό-αιωρούμενο έργο τέχνης.

Νέο Peugeot 408: Μέσα σε μια…”σφαίρα”

Το νέο Peugeot 408 παρουσιάστηκε στο Louvre-Lens στις 4 Αυγούστου και έγινε ένα μοναδικό-αιωρούμενο έργο τέχνης.

Με τη μοναδική εμφάνιση ενός δυναμικού και καινοτόμου Fastback, το νέο Peugeot 408 έπρεπε να εμπνέει. Ενέπνευσε μια ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών, μηχανικών και τεχνικών από στούντιο Superbien στο Παρίσι, οι οποίοι υλοποίησαν το σχέδιο που σχεδίασε το πρακτορείο OPEn και το μετέτρεψαν σε μια εκπληκτική πραγματικότητα που μοιάζει να αψηφά τη βαρύτητα.

Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα θέλουν αναμφίβολα να ξεφύγουν από τη μονοτονία αναζητώντας την υπεύθυνη απόλαυση. Αυτή η ρύθμιση θα τους προσφέρΑπροσδόκητο από κάθε γωνία, το νέο Peugeot 408 επινοήθηκε και σχεδιάστηκε για τους λάτρεις των αυτοκινήτων και της ζωής, από σχεδιαστές και μηχανικούς που είναι παθιασμένοι με τα αυτοκίνητα.ει όλα τα συναισθήματα που προέρχονται από την ενστικτώδη οδήγηση. Για να τα εκφράσουμε όλα αυτά, θελήσαμε να παρουσιάσουμε το νέο μας Fastback στο Louvre-Lens περισσότερο από έξι μήνες πριν από το λανσάρισμά του“, λέει η Linda Jackson.

Η “Σφαίρα” είναι μια πραγματικά απροσδόκητη εμπειρία. Πού είναι η κορυφή; Πού είναι το κάτω μέρος; Πώς μπορεί το νέο Peugeot 408 να γυρίσει ανάποδα ή να στρίψει και να κινηθεί με έναν τόσο πρωτοφανή τρόπο; Η απάντηση είναι αυτή η διαφανής “Σφαίρα” που περιβάλλει το αυτοκίνητο και το δείχνει από όλες τις γωνίες.

Μας άρεσε πολύ η ιδέα αυτού του εφήμερου έργου τέχνης, το οποίο είναι πρωτότυπο και όμορφο στην όψη και το οποίο τονίζει τέλεια τη νέα μας άφιξη. Το πρωτότυπο στυλ του νέου Peugeot 408 έχει επαινεθεί από πολλούς ανθρώπους που το έχουν ήδη ανακαλύψει. Παρουσιάστηκε με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο, στο υπέροχο και μοντέρνο περιβάλλον του Louvre-Lens“, λέει η Linda Jackson, CEO της μάρκας Peugeot.

Η Peugeot κινείται και καινοτομεί σε όλους τους τομείς. Η διαφανής Σφαίρα, που σχεδιάστηκε για το νέο PEUGEOT 408, δείχνει τη γοητεία του νέου μας μοντέλου από όλες τις πλευρές. Η δημιουργία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την παγκόσμια έκφραση της νέας ταυτότητας της Peugeot” προσθέτει ο Phil York, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της μάρκας PEUGEOT.

Ένα σαγηνευτικό σκηνικό που ταιριάζει στο αυτοκίνητο

Η Σφαίρα επιτρέπει στο νέο Peugeot 408 να αιωρείται και να προβάλλεται σαν να είναι ασήκωτο, περιστρέφοντας ολόκληρο το αυτοκίνητο, ώστε να μπορεί κανείς να το απολαύσει από όλες τις γωνίες. Θέλαμε να αναδείξουμε τον δυναμισμό που αποπνέει το νέο Peugeot 408. Για να το πετύχουμε αυτό, έπρεπε να αψηφήσουμε τη βαρύτητα και να δημιουργήσουμε μια θήκη που θα μπορούσε αβίαστα να περιστρέψει το νέο Peugeot 408 σε οποιαδήποτε θέση και να επιτρέψει τη σωστή προβολή του σχεδιασμού του. Αυτή η θήκη έπρεπε να είναι τόσο ελκυστική και απροσδόκητη όσο και το ίδιο το αυτοκίνητο. Έτσι γεννήθηκε η Σφαίρα“, εξηγεί ο Stéphane Lecoq, Creative Director του πρακτορείου OPEn, συμπληρώνοντας: “Όταν η μορφή συναντά τη λειτουργία με έναν απροσδόκητο τρόπο, συμβαίνει κάτι θεαματικό. Η κατασκευή της “Σφαίρας” και η λειτουργία της, τόσο σε φυσικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο, απαιτούσαν πολύ καινοτόμο σκέψη“.

 

Η τεχνική της σκηνοθεσίας

Ολόκληρη η δομή της “Σφαίρας” είναι κατασκευασμένη από χάλυβα υψηλής αντοχής και καλυμμένη με ένα προστατευτικό στρώμα ασημένιας εποξειδικής επίστρωσης. Η διαφανής φούσκα/σφαίρα είναι κατασκευασμένη από μαλακό PVC, το οποίο επιτρέπει τη χρήση διακριτικών φυσητήρων αέρα για να διατηρείται η φούσκα φουσκωμένη, ενώ είναι ελάχιστα ορατή. Τα δύο μεγάλα στεφάνια διαμέτρου 5,10 μέτρων τίθενται σε κίνηση από ένα σύστημα κίνησης 4 τροχών, το οποίο τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρες ισχύος 3.500 watt. Το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της περιστροφής της “Σφαίρας” και τη διατήρηση του κέντρου βάρους της.

Το Louvre-Lens, ένας εντυπωσιακά όμορφος και υπερσύγχρονος χώρος, αποτέλεσε το τέλειο σκηνικό για την εγκατάσταση. Η κομψή διάταξη των καμπύλων προσόψεων από γυαλί και αλουμίνιο δημιουργεί μια σύγχρονη ομορφιά που ευθυγραμμίζεται με το μεγαλείο του παρισιανού πρωτοτύπου. Ο απροσδόκητος σχεδιασμός του και η εκπληκτική του εμφάνιση το κατέστησαν ιδανικό μέρος για την παρουσίαση του νέου Peugeot 408 στη… φούσκα του.

Διαθέσιμο προς πώληση στις αρχές του 2023

Το νέο Peugeot 408, το οποίο θα παρουσιάζεται για μικρό χρονικό διάστημα στη “Σφαίρα”, θα εισέλθει στον πραγματικό κόσμο στις αρχές του 2023, όταν θα ξεκινήσει και η πώλησή του. Ένα αυτοκίνητο με διεθνείς φιλοδοξίες, θα παράγεται αρχικά στο Mulhouse της Γαλλίας, για την ευρωπαϊκή αγορά, και στη συνέχεια στο εργοστάσιο Chengdu της Κίνας, για την τοπική αγορά.

Κατά το λανσάρισμά του, θα προσφέρεται με δύο plug-in υβριδικούς κινητήρες – plug-in  hybrid 225 e-EAT8 (180 ίπποι) και plug-in hybrid 180 e-EAT8 (150 ίπποι) και έναν pure tech κινητήρα βενζίνης (130 ίπποι).

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!