To Golf R 20 Years ανεβάζει τον πήχη στο Nurburgring

H επετειακή έκδοση του ισχυρότερου Golf δοκίμασε την τύχη της στην Πράσινη Κόλαση κατακτώντας τον τίτλο του ταχύτερου Golf όλων των εποχών.

To Golf R 20 Years ανεβάζει τον πήχη στο Nurburgring

H επετειακή έκδοση του ισχυρότερου Golf δοκίμασε την τύχη της στην Πράσινη Κόλαση κατακτώντας τον τίτλο του ταχύτερου Golf όλων των εποχών.

Πριν λίγους μήνες η VW, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση των εκδόσεων R στην γκάμα της με αφετηρία την τέταρτη γενιά του Golf, παρουσίασε μια επετειακή έκδοση του Golf R με τα διακριτικά 20 Years.

Αναμενόμενα η ειδική έκδοση επωφελούνταν από επιπλέον ισχύ (+13 ίπποι), αλλά και μια σειρά περαιτέρω βελτιώσεων σε μηχανικά και μη μέρη, που της επέτρεψαν να θέσει ένα νέο ορόσημο για το είδος των R στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης, ολοκληρώνοντας ένα γύρο σε χρόνο 7 λεπτών και 47,31 δευτερολέπτων, ούσα κατά τέσσερα δευτερόλεπτα ταχύτερη από το «απλό» Golf R.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του νέου ρεκόρ, αξίζει να σημειωθεί ότι το ισχύος 333 ίππων Golf R 20 Years ανέπτυξε ταχύτητα 264 χλμ./ώρα στην μεγαλύτερη ευθεία της γερμανικής πίστας, ενώ η διαμόρφωση που χρησιμοποιήθηκε από τον οδηγό αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού, Benjamin Leuchter ο οποίος και ανέλαβε να φέρει σε πέρας το εγχείρημα, ήταν απλώς η επιλογή του προγράμματος οδήγησης Special το οποίο έχει εξελιχθεί στο Nurburgring ακριβώς για να προσφέρει το κατάλληλο setup στα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις της γερμανικής πίστας.

Εκτός από την επιπλέον ισχύ η οποία προέρχεται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού δίλιτρου turbo κινητήρα που εφοδιάζει και το Golf R, η επετειακή έκδοση 20 Years διαθέτει επίσης το σύστημα Emotion Start το οποίο φροντίζει κατά την εκκίνηση να ανεβάσει τις στροφές του κινητήρα σε 2.500 σ.α.λ. επιτυγχάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο πιο γρήγορες εκκινήσεις.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο σύστημα υπερτροφοδότησης το οποίο υπόσχεται την πλήρη εξάλειψη της υστέρησης και σε ακόμα περισσότερη αμεσότητα. Τα παραπάνω συμπληρώνει η παρουσία συστήματος τετρακίνησης καθώς και του γνώριμου κιβωτίου επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη που εφοδιάζουν όλες τις εκδόσεις R.

Βέβαια, το κιβώτιο επωφελείται όπως και ο κινητήρας από μια νέα χαρτογράφηση η οποία υπόσχεται μια συνολικά πιο επιθετική εμπειρία ιδίως με την επιλογή των πιο σπορ προγραμμάτων οδήγησης. Όπως εύκολα θα υπέθετε κανείς το Golf R 20 Years εφοδιάζεται ως standard με το πακέτο R-Performance το οποίο περιλαμβάνει πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης την επιλογή προγράμματος οδήγησης Special και Drift.

Από σχεδιαστικής άποψης η έκδοση 20 Years προσθέτει στην ήδη επιθετική εμφάνιση του Golf R, ένα νέο μεγαλύτερο spoiler, νέου σχεδιασμού τροχούς 20 ιντσών, φώτα καλωσορίσματος που κατά το ξεκλείδωμα προβάλλουν στην άσφαλτο τα διακριτικά 20 R καθώς και το αντίστοιχο σήμα στην δεύτερη κολώνα. Αντιστοίχως, στο εσωτερικό αφθονούν οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα σε ταμπλό και στο εσωτερικό των θυρών και το μοτίβο R σε γαλάζια απόχρωση σε τιμόνι, στα σπορ καθίσματα αλλά και στο κλειδί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!