Αποζημίωση 1,7 δισ. καταβάλει η Αμερικανική Ford

Η Αμερικανική Ford υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 1,7 δισ. δολαρίων λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος για το οποίο θεωρήθηκε υπεύθυνη.

Αποζημίωση 1,7 δισ. καταβάλει η Αμερικανική Ford

Η Αμερικανική Ford υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 1,7 δισ. δολαρίων λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος για το οποίο θεωρήθηκε υπεύθυνη.

Αποζημίωση –μαμούθ ,ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποχρεώθηκε να καταβάλει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνη για ένα τροχαίο δυστύχημα το 2014, όπου έχασε το ζωή του ένα ζευγάρι.

Ο Μέλβιν και η Βόνσιλ Χιλ επέβαιναν σε ένα φορτηγό F-250 της Ford, όταν αυτό ανατράπηκε και η οροφή της καμπίνας του οχήματος συνέτριψε το ζευγάρι. Σύμφωνα με τους δικαστές, η οροφή του φορτηγού είχε ελάττωμα σχεδιασμού, προκαλώντας τον θάνατο των δύο ατόμων.

Η Ford αρνήθηκε πάντως κάθε ευθύνη, έκρινε ότι η απόφαση στερείται « αποδεικτικών στοιχείων » και αποφάσισε να ασκήσει έφεση. Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι του δεύτερου αμερικανικού ομίλου αυτοκινήτων, και του πρώτου σε πωλήσεις φορτηγών pick-up, προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η ασφάλεια του θαλάμου επιβατών δεν υπέφερε από κανένα ελάττωμα.

Τα παιδιά του άτυχου ζευγαριού κατέφυγαν στη δικαιοσύνη πριν 8 χρόνια, επικαλούμενα «σχεδιαστικό ελάττωμα στο όχημα και συγκεκριμένα στην οροφή, καθώς το συγκεκριμένο- σύμφωνα με έγγραφα που επικαλούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ- έχει εμπλακεί σε δεκάδες άλλα παρόμοια ατυχήματα».

Η αμερικανική δικαιοσύνη είναι γνωστή για την επιβολή συχνά πολύ βαριών προστίμων, αλλά αυτό που μόλις καταδικάστηκε σε βάρος της Ford είναι πρωτοφανές για τέτοιου είδους υποθέσεις.

Την περασμένη Πέμπτη, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε, χωριστά, τη Ford και την αλυσίδα συντήρησης αυτοκινήτων Pep Boys (για την τοποθέτηση λάθος σετ ελαστικών) και υποχρέωσε τις δύο εταιρίες να πληρώσουν 24 εκατομμύρια ως αποζημίωση στα παιδιά του άτυχου ζεύγους Χιλ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!