Elon Musk: Η Tesla αυξάνει την τιμή του συστήματος υποστήριξης οδηγού

Με ανακοίνωση του Elon Musk αυξάνεται κατά 25% η τιμή του συστήματος υποβοήθησης οδηγού (FSD- Full Self-Driving).

Elon Musk: Η Tesla αυξάνει την τιμή του συστήματος υποστήριξης οδηγού

Με ανακοίνωση του Elon Musk αυξάνεται κατά 25% η τιμή του συστήματος υποβοήθησης οδηγού (FSD- Full Self-Driving).

Ο Elon Musk, Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε αύξηση της τιμής  για το premium σύστημα υποβοήθησης οδηγού της εταιρείας κατά 25%. Το σύστημα αυτό το  διατίθεται στην αγορά με το όνομα Full Self-Driving ή FSD. Η τιμή θα αυξηθεί στα 15.000 δολάρια από 12.000 δολάρια στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η Tesla χρεώνει τους πελάτες προκαταβολικά 12.000 δολάρια για FSD ή 199 δολάρια το μήνα με συνδρομή. Ο Μασκ δεν ανέφερε αμέσως αύξηση στο κόστος των συνδρομών FSD και η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για περισσότερες πληροφορίες.

Όλα τα νέα οχήματα της Tesla συνοδεύονται από ένα τυπικό πακέτο υποβοήθησης οδηγού που ονομάζεται Autopilot , το οποίο περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως «Traffic-Aware Cruise Control» και «Autosteer». Αυτά βασίζονται σε κάμερες και άλλους αισθητήρες, υλικό και λογισμικό για να κρατούν αυτόματα ένα όχημα Tesla στη λωρίδα του και να ταξιδεύει με την ταχύτητα της γύρω κυκλοφορίας.

Η επιλογή υποβοήθησης οδηγού με την υψηλότερη τιμή της Tesla, το FSD, περιλαμβάνει αυτό που η εταιρεία ονομάζει «Traffic and Stop Sign Control» και «Navigate on Autopilot» μεταξύ των δυνατοτήτων της.

Αυτές οι πιο προηγμένες λειτουργίες προορίζονται να επιτρέπουν στα αυτοκίνητα της Tesla να ανιχνεύουν αυτόματα τα σήματα και τα σήματα κυκλοφορίας και να επιβραδύνουν.

Η Tesla λέει στους οδηγούς να παραμείνουν προσεκτικοί και να είναι προετοιμασμένοι να αναλάβουν το τιμόνι και το φρενάρισμα των αυτοκινήτων τους ανά πάσα στιγμή κατά τη χρήση Autopilot ή FSD. Η τεχνολογία του δεν κάνει τα οχήματα της Tesla αυτόνομα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!