Αποκλειστικά ηλεκτρική η νέα Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει στη γκάμα της την A-Class, εξελίσσοντας νέα γενιά, αλλά μόνο ως αμιγώς ηλεκτρική.

Αποκλειστικά ηλεκτρική η νέα Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει στη γκάμα της την A-Class, εξελίσσοντας νέα γενιά, αλλά μόνο ως αμιγώς ηλεκτρική.

Η A-Class είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Mercedes-Benz, ωστόσο, σύμφωνα με φήμες, η γερμανική εταιρεία σκέφτεται την πιθανότητα να μην τη διατηρήσει στη γκάμα της και να μην υπάρξει διάδοχός της.

Σε πρόσφατη συνάντηση των στελεχών της μάρκας και σχετικά με το αν θα διατηρήσουν την A-Class στη γκάμα της Mercedes-Benz, φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή στα πλάνα, αφού σκέφτονται να την κρατήσουν, αλλά με διαφορετική «μορφή».

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στους συνεργάτες μας στο Auto Express, ο Holger Enzmann, project manager για την πλατφόρμα EVA2, στην οποία βασίζονται οι EQE και EQS, τόνισε ότι «μιλήσαμε για την A-Class και σκεφτόμαστε αντικαταστάτη της. Δεν θα πατάει στην πλατφόρμα EVA2, αφού αυτή προορίζεται για μεγάλα μοντέλα, αλλά θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι υπάρξει μοντέλο σε αυτή την κατηγορία».

Η Mercedes-Benz έχει ήδη στη γκάμα της την EQA, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, αλλά αυτό το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2, ίδια με αυτή της τρέχουσας A-Class. Η επερχόμενη πλατφόρμα MB.EA, η οποία αναμένεται το 2025, θα προορίζεται αποκλειστικά για μεσαία και μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα.

Πιο πιθανή βάση ίσως να είναι η νέα ΜΜΑ πλατφόρμα, την οποία η Mercedes-Benz θα χρησιμοποιήσει για τα «εισαγωγικά πολυτελή» μοντέλα της. Αυτό το πάτωμα είναι σχεδιασμένο να φιλοξενεί και κινητήρες εσωτερικής καύσης, άρα δεν πρέπει να αποκλείουμε το γεγονός να δούμε και κάποιες εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και diesel.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!