Τα πάντα για τη σχεδίαση του Cupra Born (video)

Ο Jorge Diez υπεύθυνος σχεδιασμού της Cupra μας εξηγεί τα πέντε σημεία κλειδιά της αισθητικής του Born

Τα πάντα για τη σχεδίαση του Cupra Born (video)

Ο Jorge Diez υπεύθυνος σχεδιασμού της Cupra μας εξηγεί τα πέντε σημεία κλειδιά της αισθητικής του Born

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του Born EV στις 25 Μαΐου, η Cupra δίνει στη δημοσιότητα ένα video teaser. Αφορά τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μοντέλου, στην οποία αναφέρεται και αναλύει ο υπεύθυνος του τμήματος Jorge Diez.

Αναμφίβολα και παρά τις όποιες ομοιότητες έχει λόγω κοινής καταγωγής με το Volkswagen ID.3, το Born ξεχωρίζει, διαθέτοντας τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα. Το εμπρός μέρος είναι το πιο χαρακτηριστικό, με γωνίες και καμπύλες να δημιουργούν ένα επιθετικό σύνολο.

Ανάλογα, στο πλάι ξεχωρίζουν η «αιωρούμενη» οροφή και τα αεροδυναμικά βοηθήματα στο κάτω μέρος. Πίσω, το ενιαίο φωτιστικό σώμα ενισχύει την αίσθηση του πλάτους, ενώ το diffuser φροντίζει για την αποδοτικότητα.

Εκτός από το εξωτερικό του νέου Born η Cupra έδωσε στη δημοσιότητα και κάποιες φωτογραφίες τού εσωτερικού του. Κυριαρχούν τα στοιχεία σε χρυσαφί απόχρωση, τόσο στο ταμπλό, όσο και στην κεντρική κονσόλα, όπου φαίνεται και ένα ντουλαπάκι με συρόμενο πορτάκι.

Δείτε ακόμη: Το Cupra Born κάνει δοκιμές στους -30 βαθμούς Κελσίου

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του, η Cupra δεν έχει δώσει κάποια επίσημα στοιχεία, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε να εφοδιάζεται με το πακέτο μπαταριών 77 kWh, με την απόδοση να φτάνει τους 204 ίππους και τη μετάδοση να περνάει στους πίσω τροχούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!