MINI Aceman Concept: Συλλαμβάνοντας το design της νέας ηλεκτρικής εποχής

H βρετανογενής φίρμα θα δώσει μια ιδέα για τη σχεδιαστική διαμόρφωση του νέου ηλεκτρικού της μέλλοντος παρουσιάζοντας στις 27 Ιουλίου ένα πρωτότυπο crossover μοντέλο

MINI Aceman Concept: Συλλαμβάνοντας το design της νέας ηλεκτρικής εποχής

H βρετανογενής φίρμα θα δώσει μια ιδέα για τη σχεδιαστική διαμόρφωση του νέου ηλεκτρικού της μέλλοντος παρουσιάζοντας στις 27 Ιουλίου ένα πρωτότυπο crossover μοντέλο

H MINI ανακοίνωσε την πρεμιέρα ενός νέου πρωτότυπου μοντέλου το οποίο θα αναλάβει το βάρος των συστάσεων για το νέο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας. Όπως και το σχεδόν ομόηχο Paceman του παρελθόντος της ΜΙΝΙ, το Aceman θα υιοθετήσει την μορφή ενός crossover το οποίο όμως θα επωφεληθεί από ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο.

Όπως σημείωσε προσφάτως ο επικεφαλής σχεδιασμού της MINI, Oliver Heilmer, η ηλεκτροκίνηση δίνει στη ΜΙΝΙ μια νέα ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τις σχεδιαστικές φόρμες των αυτοκινήτων της. «Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το design των αυτοκινήτων μας. Ταυτόχρονα βέβαια θα διατηρήσουμε την έμφαση στη λεπτομέρεια, την αίσθηση της παράδοσης και το πάθος για καινοτομία με τα οποία είναι συνυφασμένη η ΜΙΝΙ», τόνισε ο ίδιος.

Κρίνοντας από το teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΙΝΙ μέσω Twitter, το Aceman αναμιγνύει όλα τα παραπάνω στοιχεία αν και περισσότερα θα μάθουμε σε λίγες ημέρες (27 Iουλίου) οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του.

Σύμφωνα με τις συστάσεις που συνοδεύουν το οπτικό υλικό, το πρωτότυπο υιοθετεί σχεδιαστικά μοτίβα που θα υιοθετηθούν από τη νέα γενιά ηλεκτρικών ΜΙΝΙ.

«Ο νέος σχεδιαστικός κώδικας της ΜΙΝΙ συνδυάζει τον πυρήνα του DNA της ΜΙΝΙ με την αισθητική όσο και την τεχνολογική καινοτομία. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέο ΜΙΝΙ θα παραμείνει πιστό στην παράδοση αυθεντικότητας και ταυτόχρονα θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον», υπογράμμισε ο επικεφαλής σχεδιασμού της βρετανικής φίρμας.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του teaser υλικού, διακρίνεται μια νέα προσέγγιση στο μοτίβο της βρετανικής σημαίας που παρεπιδημεί στα πίσω φωτιστικά σώματα LED. Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα LED υιοθετούν τραπεζοειδές μοτίβο ενώ στη διαδοχή των εικόνων διακρίνονται οι καθρέπτες χωρίς περίγραμμα αλλά και μια γρίλια-οθόνη όπως επιβάλλει το είδος του concept.

Από την εξίσωση των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της βρετανικής φίρμας δεν θα λείψουν τα πιο παραδοσιακά στοιχεία design που έχουν συνδεθεί με την ΜΙΝΙ καθώς οι πρόσφατες κατασκοπικές λήψεις του νέου ηλεκτρικού ΜΙΝΙ hatchback, προδίδουν ότι θα διατηρήσει το χαρακτηριστικό κυκλικό infotainment στο κέντρο του ταμπλό το οποίο μετατρέπεται εξολοκλήρου σε οθόνη αφής, ένα στοιχείο που αναμένεται να δούμε και στο Aceman.

Αν και προς το παρόν η BMW δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική και το σύνολο που έχουν εξελιχθεί από τις BMW και Great-Wall με προορισμό το νέο ΜΙΝΙ Electric.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!