Αποχωρεί από το τιμόνι του VW Group ο Herbert Diess

Ο επί τετραετία επικεφαλής του γερμανικού ομίλου αποχωρεί με το No1 της Porsche, Oliver Blume, να τον διαδέχεται από την 1η Σεπτεμβρίου

Αποχωρεί από το τιμόνι του VW Group ο Herbert Diess

Ο επί τετραετία επικεφαλής του γερμανικού ομίλου αποχωρεί με το No1 της Porsche, Oliver Blume, να τον διαδέχεται από την 1η Σεπτεμβρίου

Αλλαγή φρουράς στην κεφαλή του ομίλου Volkswagen καθώς ο επικεφαλής του ομίλου και πρόεδρος του Δ.Σ., Herbert Diess θα αποχωρήσει από τον όμιλο την 1η Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στον θώκο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως ανακοινώθηκε η απόφαση αποχώρησης επιτεύχθηκε κοινή συναινέσει ενώ, την θέση του θα πάρει ο επικεφαλής της Porsche, Oliver Blume, ο οποίος θα διατηρήσει και τους δύο ρόλους τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημόσιας προσφοράς που θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη της χρονιάς χωρίς προς το παρόν να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Να σημειωθεί πάντως ότι το συμβόλαιο του H. Diess προέβλεπε την παραμονή του στο τιμόνι του γερμανικού ομίλου έως το 2025.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε o γερμανικός όμιλος, ευχαριστεί τον H. Diess για τις καινοτόμες ιδέες που προσέφερε σε προϊοντικό επίπεδο, την ανασχεδιασμένη γκάμα προϊόντων και που επαναπροσδιόρισε τους στόχους του ομίλου, θέτοντας την ηλεκτροκίνηση σε προτεραιότητα.

Ο Herbert Dieter Potsch, επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του VW Group, αναφέρει για τον απερχόμενο επικεφαλής του ομίλου: «Κατά την θητεία του ο Herbert Diess διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στον μετασχηματισμό της εταιρείας. Ο όμιλος και οι αυτοκινητοβιομηχανίες που στεγάζει είναι απόλυτα βιώσιμες για το μέλλον. Η δυνατότητα του για καινοτομία είναι πιο ενισχυμένη από ποτέ και ο Herbert Diess έδειξε ότι πυγμή και ταχύτητα, καταφέρνοντας να υλοποιήσει ένα βαθύ και υπό συνεχή εξέλιξη μετασχηματισμό. Δεν κατάφερε μόνο να οδηγήσει τον όμιλο σε δύσκολες εποχές αλλά να εφαρμόσει και μια νέα στρατηγική υλοποιώντας δομικές αλλαγές».

Σε ό,τι αφορά την θητεία του, ο H. Diess ανέλαβε τα ηνία σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο για τον όμιλο με φόντο το dieselgate και τους κραδασμούς που αυτό προκάλεσε, ενώ προσφάτως ήρθε σε ρήξη με τα πανίσχυρα συνδικάτα του γερμανού κατασκευαστή για μια σειρά θέματα που αφορούν τον ηλεκτροκίνητο μετασχηματισμό και την παρεπόμενη αναδιάρθρωση, των μονάδων παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.

Oliver Blume

Ο διάδοχος του, Oliver Blume, βρίσκεται στην κεφαλή της Porsche τα τελευταία επτά χρόνια διαδραμάτιζοντας καθοριστικό ρόλο στα πρώτα ηλεκτρικά βήματα της γερμανικής φίρμας με το λανσάρισμα της δημοφιλούς Taycan. Mε αφορμή τα νέα του καθήκοντα ο ίδιος σημείωσε ότι ο στόχος του θα είναι οι πελάτες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που στεγάζει ο όμιλος και τα προϊόντα με τον Herbert Dieter Potsch, να τον χαρακτηρίζει ως τον «κατάλληλο άνθρωπο για την ηγεσία και για την περαιτέρω ενίσχυση της πελατοκεντρικής πολιτικής του ομίλου και της θέσης των προϊόντων και των αυτοκινητοβιομηχανιών του».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!