Ο δρόμος της BMW έως το 2030

Από τα 5 ηλεκτρικά μοντέλα φέτος, στα τέλη της δεκαετίας το 50% των ετήσιων πωλήσεών της θα είναι μηδενικών ρύπων

Ο δρόμος της BMW έως το 2030

Από τα 5 ηλεκτρικά μοντέλα φέτος, στα τέλη της δεκαετίας το 50% των ετήσιων πωλήσεών της θα είναι μηδενικών ρύπων

Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης είναι σημαντικά πιο αργή από την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στον Όμιλο BMW δηλώνουν ότι θα διατηρήσουν το ρυθμό εξηλεκτρισμού της γκάμας σε όλες τις μάρκες.

Ο Πρόεδρος της BMW AG, Oliver Zipse, ανέλυσε τον οδικό χάρτη του Group μέχρι το 2030, κατά την ετήσια γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με αυτόν, ο στόχος για το 2021 είναι να παραδοθούν περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή στη γκάμα του BMW Group υπάρχουν 5 μοντέλα μηδενικών ρύπων.

Με επιδότηση 6.000 ευρώ στην Ελλάδα η ηλεκτρική BMW iX3

Ένα σημαντικό ενδιάμεσο σημείο είναι το 2023, όταν η οικογένεια ηλεκτρικών θα περιλαμβάνει 13 μέλη. Συγκεκριμένα στο 90% των κατηγοριών (από την compact έως την υπερπολυτελή) θα προσφέρεται τουλάχιστον μία ηλεκτρική πρόταση.

Μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχουν παραδοθεί περίπου 2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δέκα φορές περισσότερα σε σχέση με το 2020.

Τέλος, το 2030 πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που θα πωλούνται από το BMW Group θα είναι 100% ηλεκτρικά. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ο συνολικός αριθμός των EV που θα κυκλοφορούν στους δρόμους από τις μάρκες του γερμανικού ομίλου θα πλησιάζει τα 10 εκατ. οχήματα.

Oliver Zipse BMW

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!