Skoda Vision 7S: Όψεις επταθέσιας SUV ηλεκτροκίνησης

Η τσεχική φίρμα δίνει το πρώτο δείγμα γραφής ενός πρωτότυπου το οποίο θα αναλάβει να συστήσει το νέο σχεδιαστικό κώδικα της Skoda πριν μετασχηματιστεί σε μια έκδοση παραγωγής με την μορφή ενός ευέλικτου επταθέσιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV

Skoda Vision 7S: Όψεις επταθέσιας SUV ηλεκτροκίνησης

Η τσεχική φίρμα δίνει το πρώτο δείγμα γραφής ενός πρωτότυπου το οποίο θα αναλάβει να συστήσει το νέο σχεδιαστικό κώδικα της Skoda πριν μετασχηματιστεί σε μια έκδοση παραγωγής με την μορφή ενός ευέλικτου επταθέσιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV

H Skoda επιβεβαίωσε ότι πρόκειται συντόμως να εισαγάγει ένα νέο σχεδιαστικό κώδικα τον οποίο θα αναλάβει να συστήσει ένα πρωτότυπο μοντέλο με την πλήρη νοήματος ονομασία Vision 7S, μην παραλείποντας να δώσει και μια πρώτη ιδέα για το επίμαχο concept car το οποίο επωφελείται από μια καινοτόμο διάταξη στο εσωτερικό.

Το νέο teaser επιβεβαιώνει με τη σειρά του μια εικόνα που είχε διαρρεύσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, αποτυπώνοντας ένα πληθωρικό επταθέσιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο θα ενταχθεί στην γκάμα της Skoda.

Εξάλλου στην ίδια εντύπωση συντείνει και η νέα εικόνα, όπου μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι το αυτοκίνητο που απεικονίζεται, φορτίζει. Κάπως έτσι, είναι σαφές ότι η παραπάνω διαρροή και το 7S αποτελούν την ίδια ακριβώς τετράτροχη οντότητα η οποία στο κοντινό μέλλον θα αποτελέσει το νέο μέλος των ηλεκτρικών Skoda.

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του θαλάμου επιβατών, διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων σε κάθε μία από τις οποίες φιλοξενούνται δύο άτομα. Στους νεολογισμούς συγκαταλέγεται και ένα νέο ευέλικτο παιδικό κάθισμα για βρέφος, εκεί που παραδοσιακά βρίσκεται το τρίτο κάθισμα της δεύτερης σειράς. Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι στην έκδοση παραγωγής που θα προκύψει το μέλλον, το εσωτερικό θα υιοθετήσει μια παραδοσιακή επταθέσια διάταξη.

Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται μια λωρίδα από LED στο πάνω μέρος του ταμπλό καθώς και το λογότυπο της Skoda στην τρίτη κολώνα. Σύμφωνα με τις συστάσεις, η Skoda σχεδιάζει την αναδιάταξη του ταμπλό, προσφέροντας περισσότερο χώρο στον οδηγό, όταν εκείνος περιμένει να φορτίσει το αυτοκίνητό του.

Υπό αυτό το σκεπτικό το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων μπορούν να «αποσυρθούν» δίνοντας την θέση τους στην κεντρική οθόνη η οποία περιστρέφεται σε οριζόντια διαμόρφωση, δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό να απολαύσει την αγαπημένη του σειρά ή ταινία κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Στα στοιχεία που «ανήκουν» στο concept συγκαταλέγονται backpacks που τοποθετούνται στο πίσω μέρος των καθισμάτων καθώς και βάσεις για κινητά για την ψυχαγωγία των υπόλοιπων επιβαινόντων.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα αποκάλυψης του πρωτοτύπου αν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτό θα συμβεί το Σεπτέμβριο με την προοπτική το πρωτότυπο μοντέλο να μετουσιωθεί σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής από το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!