Η Renault επιστρέφει στις μεγάλες κατηγορίες

Η γαλλική μάρκα θέλει να αυξήσει τα έσοδα αλλά και το κύρος της

Η Renault επιστρέφει στις μεγάλες κατηγορίες

Η γαλλική μάρκα θέλει να αυξήσει τα έσοδα αλλά και το κύρος της

Το δόγμα «Value First» θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια η Renault στην εμπορική πολιτική της. Μπορεί τα Clio και Captur να είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην κατηγορία τους, όμως δεν αποφέρουν σημαντικά κέρδη στη γαλλική εταιρεία. Όπως αναφέρθηκε στη διαδικτυακή εκδήλωση “Renault Talk” , ο μέσος όρος τιμής των αυτοκινήτων που πουλά η Renault είναι αυτή τη στιγμή στα 15.000 ευρώ.

Για να αυξήσει λοιπόν τα κέρδη της, η Renault θα επικεντρωθεί στην πώληση πιο μεγάλων αυτοκινήτων και πλουσιότερων εκδόσεων. Η αρχή σχεδιάζεται να γίνει με το coupe SUV Arkana, το οποίο θα έχει μέση τιμή άνω των 30.000 ευρώ. Θα ακολουθήσει το 2022 το νέο Megane, έχοντας τη μορφή ενός ηλεκτρικού crossover, αλλά και αυτοκίνητα στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία (D-Segment), όπου το Talisman δεν έχει χαρίσει στη Renault σημαντικές πωλήσεις.

Renault Megane electric

Μέχρι το 2025 η Renault θα λανσάρει στις κατηγορίες C και D συνολικά 7 νέα μοντέλα, όλα με υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Θα χρησιμοποιηθεί ένας νέος τρικύλινδρος 1.2 βενζίνης, για συνδυαστική απόδοση 200 ίππων στις υβριδικές και 280 ίππων στις plug-in υβριδικές 4×4 εκδόσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!