Hyundai Ioniq 6: Σε γκρο πλαν

Το νέο μέλος της ηλεκτρικής σειράς των Ioniq βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία και η Hyundai ξεκίνησε την διαδικασία των ρεαλιστικών teaser αποκαλύπτοντας λίγα ακόμα στοιχεία για το fastback μοντέλο.

Hyundai Ioniq 6: Σε γκρο πλαν

Το νέο μέλος της ηλεκτρικής σειράς των Ioniq βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία και η Hyundai ξεκίνησε την διαδικασία των ρεαλιστικών teaser αποκαλύπτοντας λίγα ακόμα στοιχεία για το fastback μοντέλο.

H κορεατική φίρμα κηρύσσει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης που θα οδηγήσει στην πρεμιέρα του Ioniq 6 το οποίο αναμένεται να σχετικά σύντομα, δίνοντας στη δημοσιότητα ορισμένα teaser που αποκαλύπτουν ορισμένα μέρη της σχεδίασης.

Τα teaser δείχνουν να επιβεβαιώνουν όσα έχουν αφήσει να εννοηθούν οι κατασκοπικές λήψεις του μοντέλου αλλά και η υπόσχεση της της Hyundai για την αεροδυναμική του υπόσταση. Ειδικότερα, αρκεί μια ματιά στην χάραξη των φτερών, στις αναδυόμενες χειρολαβές, στις οπές απαγωγής αέρα στους πίσω τροχούς και κυρίως την σχεδίαση της οροφής για να διαπιστώσει κανείς τις ομοιότητες με το πρωτότυπο Prophecy από όπου και αντλεί τις σχεδιαστικές του επιρροές το Ioniq 6.

Στα χαρακτηριστικά που σίγουρα αναμένεται να τραβήξουν το βλέμμα συγκαταλέγεται η σχεδίαση του κεντρικού φωτός για τα φρένα με την λογική spoiler, αλλά και η παρουσία καμερών αντί συμβατικών εξωτερικών καθρεπτών. 

Ένα ακόμα στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι η πιξελοειδής αισθητική στην σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων όπως ισχύει και στην περίπτωση του Ioniq 5, αν και το 6 υιοθετεί κάθετου προσανατολισμού φώτα στο πίσω τμήμα.

Σε ο,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, το Ioniq 6 θα βασιστεί στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP η οποία στην περίπτωσή του θα υιοθετήσει μπαταρία 77,4 kWh στα πρότυπα του ομογάλακτου KIA EV6 όπου η αυτονομία φλερτάρει με τα 530 χλμ.

Κατ΄αναλογία, η κορυφαία έκδοση του Ioniq 6 αναμένεται να υιοθετήσει ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ με ισχύ που θα υπερβαίνει τους 320 ίππους και θα εξασφαλίζει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Σε κάθε περίπτωση όπως έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί η Hyundai, το Ioniq 6 θα είναι διαθέσιμο και σε πιο προσιτές εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοση κοντά στους 170 ίππους και αυτονομία που θα ξεκινά από περίπου 480 χλμ.

Επίσης όπως είναι ήδη γνωστό οι Κορεάτες έχουν στα σκαριά μια hot έκδοση με τα διακριτικά N για το Ioniq 5 και παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να κλειδώσει κάτι αντίστοιχο με αντικείμενο το Ioniq 6, αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχης τεχνολογικής βάσης KIA EV6 διαθέτει ήδη στην γκάμα του την έκδοση GT με συνδυαστική ισχύ 585 ίππων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!