H Lanzante παρουσίασε cabrio έκδοση της McLaren P1

H Lanzante αποκάλυψε την τελευταία -κατά παραγγελία- δημιουργία της, την cabrio P1 Spider εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης.

H Lanzante παρουσίασε cabrio έκδοση της McLaren P1

H Lanzante αποκάλυψε την τελευταία -κατά παραγγελία- δημιουργία της, την cabrio P1 Spider εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης.

H ίδια η McLaren δεν κατασκεύασε ποτέ cabrio έκδοση της P1, ωστόσο η Lanzante ανέλαβε να πραγματοποιήσει το εγχείρημα αυτό με την P1 Spider. Όταν λανσαρίστηκε, πριν από σχεδόν 10 χρόνια, η P1 ήταν η πρώτη από τη νέα γενιά των hypercar που έθεσαν νέους όρους στην κατηγορία. Η νέα P1 Spider διατηρεί όλο το ενθουσιασμό που προσφέρει το coupe από το, οποίο έχει μετατραπεί, αλλά τώρα με την αίσθηση που μπορεί να προσφέρει μόνο η οδήγηση με ανοιχτή οροφή.

Για να μη χαθεί ο χαρακτήρας του αρχικού coupe, η Lanzante απευθύνθηκε στον άνθρωπο που γνωρίζει κάθε γραμμή και γωνία του αυτοκινήτου καλύτερα από τον καθένα: τον Paul Howse. Ο Paul ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό του αρχικού coupe και συνεργάστηκε στενά με την ομάδα της Lanzante για να διατηρήσει το σχεδιασμό της νέας παραγγελίας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο εμβληματικό πρωτότυπο.

Η αφαίρεση της οροφής, δεδομένης της ύπαρξης γυάλινων πάνελ σε αυτήν και κεντρικού αεραγωγού τύπου snorkel για τον κινητήρα, αποτέλεσε μια σημαντική τεχνική πρόκληση για την Lanzante. Έγιναν ανεπαίσθητες αλλαγές στα εμπρός φτερά, τις πόρτες και το πίσω κάλυμμα κινητήρα. Tο κατώτερο τμήμα του πλαισίου έχει ανασχεδιαστεί ώστε να μην υπάρχει απώλεια δομικής ακαμψίας, παρά την έλλειψη οροφής.

Οι επιδόσεις της P1 Spider είναι οι ίδιες με της coupe έκδοσης, καθώς διατηρεί το υβριδικό σύστημα που συνδυάζεται με V8 twin turbo κινητήρα εσωτερικής καύσης 3,8 λίτρων που αποδίδει 915 ίππους. Η Lanzante επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή της P1 Spider θα είναι αυστηρά περιορισμένη σε πέντε μονάδες. Κάθε μία από τις παραγγελίες θα κατασκευαστεί από ένα κατάλληλο αυτοκίνητο-δότη και η πρώτη παράδοση σε πελάτη αναμένεται πριν από το τέλος του έτους.

Με την καμπίνα να είναι πλέον ανοιχτή στα στοιχεία της φύσης, η Lanzante ανανέωσε το εσωτερικό της P1 Spider, προσφέροντας στους επιβάτες αυξημένα επίπεδα πολυτέλειας με νέα επενδεδυμένα καθίσματα. Σε περίπτωση που ο οδηγός βρεθεί έξω ενώ η οροφή είναι ακάλυπτη, η χρήση δέρματος και ανθεκτικού SuperFabric παρέχει αντοχή στις καιρικές συνθήκες και την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οι τολμηρές εσωτερικές βελτιώσεις στο αυτοκίνητο επίδειξης έρχονται σε αντίθεση με το σατινέ εσωτερικό με φινίρισμα από ανθρακονήματα και τους γυαλιστερούς μαύρους διακόπτες.

Σχολιάζοντας τη γέννηση της P1 Spider, ο Dean Lanzante εξήγησε: «Μας πλησίασε ένας ιδιοκτήτης της P1 στις αρχές του έτους, ο οποίος εξέταζε ιδέες για το πώς θα μπορούσε να κάνει το αυτοκίνητό του ακόμα πιο ελκυστικό, και ήθελε να διερευνήσει την επιλογή μιας παραλλαγής Spider. Είχαμε εξετάσει την ιδέα και στο παρελθόν, αλλά η βασική αρχιτεκτονική του πλαισίου με την ενσωματωμένη δομή της οροφής το έκανε να φαίνεται ότι δεν ήταν εφικτό».

«Μετά από στενές συζητήσεις με τους μηχανικούς μας, θεωρήσαμε ότι είχαμε κάποιους πιθανούς τρόπους για να το κάνουμε να λειτουργήσει, αλλά έπρεπε να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάνει τίποτα σε σύγκριση με το coupe. Η συμμετοχή του Paul στη σύλληψη μιας ιδέας ήταν ο καταλύτης για το εγχείρημα. Γνωρίζοντας το αυτοκίνητο τόσο λεπτομερώς, γνώριζε τους περιορισμούς που θα συναντούσαμε, αλλά όταν είδαμε αυτό που σκέφτηκε, το οποίο είναι πάνω-κάτω το τελικό αποτέλεσμα, ξέραμε ότι έπρεπε να το κάνουμε».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!