Ένα Cupra για τη θάλασσα (video)

Η σπορ μάρκα συνεργάζεται με την De Antonio Yachts για το D28 Formentor

Ένα Cupra για τη θάλασσα (video)

Η σπορ μάρκα συνεργάζεται με την De Antonio Yachts για το D28 Formentor

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία πολυτελής ή σπορ μάρκα αυτοκινήτων συνεργάζεται με εταιρεία σκαφών αναψυχής. Η Cupra εισέρχεται σε αυτό το κλαμπ, δημιουργώντας με τη βοήθεια της De Antonio Yachts το D28 Formentor, ένα σκάφος επιδόσεων εμπνευσμένο από το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη θυγατρική της SEAT, το Formentor.

Πρόκειται για μία σχεδιαστική απόπειρα που θέτει τα θεμέλια για το λανσάρισμα μιας ειδικής περιορισμένης έκδοσης, του D28 προς τα τέλη του 2021. Το εκθεσιακό σκάφος που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο με έδρα τη Βαρκελώνη φέρει κινητήρες 400 ίππων και είναι ικανό να αγγίξει τελική ταχύτητα 40 κόμβων.

Η εξωτερική σχεδίαση ξεχωρίζει για τις απλές γραμμές και τον δυναμικό της χαρακτήρα, ενώ το χρώμα Petrol Blue με φινιρίσματα σε χρώμα χαλκού, προσθέτουν κομψότητα και sportiness. Το De Antonio Yachts D28 Formentor εκτίθεται στη Marina Vela στο λιμάνι της Βαρκελώνης μαζί με το CUPRA Formentor VZ5, μια ειδική περιορισμένη έκδοση του CUV υψηλής απόδοσης εξοπλισμένη με πεντακύλινδρο κινητήρα 390 PS, από την οποία μόνο 7.000 μονάδες θα παραχθούν.

Αφού απόλαυσε τα πρώτα μίλια στο De Antonio Yachts D28 Formentor, ο Πρόεδρος της CUPRA Wayne Griffiths δήλωσε: «Όραμα μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη και τώρα μεταφέρουμε την σύγχρονη σχεδιαστική μας γραμμή και στη θάλασσα. Με αυτήν τη συνεργασία θέλουμε να αποδείξουμε τη φιλοδοξία της CUPRA να συνδυάσει υψηλή απόδοση με μοναδικό στυλ και σχεδίαση που προκαλεί συναισθήματα.

Το De Antonio Yachts D28 Formentor είναι μόνο η αρχή: θα συνεργαστούμε για τη δημιουργία ενός υβριδικού σκάφους που σκοπεύουμε να λανσάρουμε το 2022, εμπνευσμένο από το CUPRA Formentor e-HYBRID». Τον Griffiths συνόδευσαν οι συνιδρυτές της De Antonio Yachts, Marc de Antonio και Stan Chmielewski, καθώς και ο CUPRA Director of Strategy, Business Development and Operations, Antonino Labate.

Ο τέλειος συνδυασμός απόδοσης και σχεδίασης Το De Antonio Yachts D28 Formentor έχει μήκος 7,99 μέτρα, με δυνατότητα προσθήκης πλατφόρμας μισού μέτρου. Η εξωτερική σχεδίαση διακρίνεται από μια ξεχωριστή γάστρα χρώματος Petrol Blue, αρκετές πινελιές σε μαύρο χρώμα και ανθρακονήματα μαζί με μια σειρά από διακριτικά στοιχεία, προσθέτοντας κομψότητα και sportiness στη τιμονιέρα.

Η γάστρα με βαθύ V επιτρέπει στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα έως 40 κόμβους καθώς και ομαλή πλεύση. To πλάτος του σκάφους και η κατανομή βάρους παρέχουν ευρύχωρο κατάστρωμα και σταθερότητα. Η διάταξη όγκων επιτρέπει άνετη μετακίνηση γύρω από την περίμετρο. Ολόκληρο το κατάστρωμα είναι στο ίδιο επίπεδο, χωρισμένο σε διαφορετικούς χώρους, sundeck με καθίσματα και τραπέζια τόσο εμπρός όσο και πίσω και περιλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο. Ο υψηλός βαθμός χρήσης του χώρου προσφέρει ασύγκριτη αίσθηση ευρυχωρίας, με μέγιστη χωρητικότητα έως και δέκα ατόμων.

Ο Marc de Antonio, συνιδρυτής της De Antonio Yachts, επεσήμανε ότι «Η De Antonio Yachts γεννήθηκε από το πάθος για τη θάλασσα και το ενδιαφέρον για καινοτομία και κατασκευή σπορ γιοτς με σύγχρονη σχεδίαση. Η CUPRA μοιράζεται το ίδιο πνεύμα. Είμαστε και οι δύο από τη Βαρκελώνη και πιστεύουμε στις δυνατότητες της πόλης ως παγκόσμιος κόμβος για κοσμοπολίτικη σχεδίαση».

Ο συνιδρυτής της De Antonio Yachts, Stan Chmielewski, δήλωσε: «Τόσο η De Antonio Yachts όσο και η CUPRA έχουν δεσμευτεί για ένα υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης στα προϊόντα τους και με αυτήν τη συνεργασία θα εργαστούμε για να εφαρμόσουμε την καινοτομία στον κόσμο της θάλασσας. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το πρώτο σκάφος έκθεμα ως την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!