Το Hyundai Tucson είναι το δημοφιλέστερο compact SUV στην Ευρώπη

Το Hyundai Tucson, που τιμήθηκε με τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην Ελλάδα, αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη.

Το Hyundai Tucson είναι το δημοφιλέστερο compact SUV στην Ευρώπη

Το Hyundai Tucson, που τιμήθηκε με τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην Ελλάδα, αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη.

Η τέταρτη γενιά του Hyundai Tucson είναι πλέον ηγέτης στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics από 27 ευρωπαϊκές χώρες, στο 1o τρίμηνο του 2022, το Tucson σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και αποτελεί αυτή τη στιγμή το compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχοντας διαθέσει 15.806 οχήματα.

Το 2021, το best seller της Hyundai ήταν, για άλλη μια φορά, το Tucson, με 152.257 πωλήσεις οχημάτων. Από το πρώτο του λανσάρισμα το 2004, έχουν διατεθεί συνολικά 1,4 εκατομμύρια μονάδες Tucson στην ευρωπαϊκή αγορά. Εξετάζοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στα 7 εκατομμύρια οχήματα, γεγονός που καθιστά το Tucson το παγκόσμιο best-seller SUV της εταιρείας.

To Tucson είναι ένα από τα έξι μοντέλα της Hyundai που παράγονται στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας. Το 2021, τα οχήματα που παράχθηκαν στην Ευρώπη αποτέλεσαν το 72% των συνολικών πωλήσεων της Hyundai στην Ευρώπη.

Το Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nosovice της Τσεχίας είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 350.000 οχημάτων ετησίως.

Εκτός από το Tucson, η HMMC παράγει επίσης τα i30, i30 N και KONA Electric για την ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, το HMMC κατασκευάζει σχεδόν κάθε διαθέσιμο τύπο κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, η Hyundai αυξάνει τη δέσμευσή της και υπογραμμίζει τη σημασία της Ευρώπης στη συνολική επιχειρηματική της στρατηγική.

To Tucson ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην Ελλάδα, καθώς και από το περιοδικό Carbuyer και DieselCar & EcoCar στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας εισάγει τόσο για τη Hyundai όσο και στην κατηγορία του σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Το 2021 συγκέντρωσε 18 διακρίσεις σε όλη την Ευρώπη. Tα περισσότερα βραβεία επαίνεσαν το μοντέλο ως ένα ισχυρό compact SUV που ανταποκρίνεται στις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες, Αρκετές από αυτές τις διακρίσεις αφορούσαν τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!