Η νέα εικόνα της Dacia στην πράξη

Η θυγατρική της Renault εφαρμόζει το νέο λογότυπο που είχε παρουσιάσει πριν περίπου ένα χρόνο στα μοντέλα της, αποκαλύπτοντας παράλληλα το συμβολισμό του.

Η νέα εικόνα της Dacia στην πράξη

Η θυγατρική της Renault εφαρμόζει το νέο λογότυπο που είχε παρουσιάσει πριν περίπου ένα χρόνο στα μοντέλα της, αποκαλύπτοντας παράλληλα το συμβολισμό του.

Πέρυσι την ίδια περίπου εποχή, η Dacia έδωσε τις πρώτες συστάσεις για το νέο της λογότυπο το οποίο αρχικά έκανε την εμφάνισή του στο πρωτότυπο Bigster. Αντίθετα ωστόσο με ό,τι θα υπέθετε κανείς, δηλαδή να εμφανιστεί, ξεκινώντας από την όψη του νέου επικείμενου SUV της Dacia, η low-cost φίρμα αποφάσισε να το εφαρμόσει συνολικά σε όλη την γκάμα της ξεκινώντας από τις 16 Ιουνίου.

Το νέο λογότυπο έγκειται στην αντικατάσταση της ασπίδας που αποτελούσε το έμβλημα της φίρμας με τα γράμματα D και C σε μια αλληλένδετη, γραφική αναπαράσταση και με μια γεωμετρική γραμματοσειρά που θυμίζει τις εποχές αθωότητας της ψηφιακής τεχνολογίας. Αντιστοίχως το πίσω τμήμα των μοντέλων Dacia θα κοσμεί εφεξής το όνομα της φίρμας σε πλήρη ανάπτυξη και μια αφαιρετική γραμματοσειρά.

Όπως διευκρινίζει η φίρμα η αφαιρετικότητα της γραμματοσειράς έχει συλληφθεί ακριβώς για να εκπροσωπεί τις βασικές αρχές της Dacia και συγκεκριμένα την απλότητα και τη στιβαρότητα.

Ο Denis Le Vot επικεφαλής της φίρμας σχολίασε σχετικά με την αναθεώρηση της εικόνας της και του λογότυπου: «Η Dacia είναι η μάρκα που αναθεωρεί συνεχώς τι είναι ουσιώδες για την αυτοκινητοβιομηχανία».

Ο David Durand, επικεφαλής σχεδιασμού της Dacia, σχολίασε σχετικά με την νέα εικόνα: «το εξορθολογισμένο λογότυπο είναι ενδεικτικό της πρόθεσης της φίρμας να επικεντρωθεί στα ουσιώδη. Αντιστοίχως το νέο έμβλημα της Dacia έχε σχεδιαστεί για να αποπνέει απλότητα και στιβαρότητα ενώ συμβολίζει ταυτόχρονα την έννοια του δεσμού, της σύνδεσης, ένα ισχυρό στοιχείο που ενώνει την κοινότητα της Dacia».

Να σημειωθεί ότι, αναλόγως την αγορά, το σύνολο της γκάμας της Dacia θα είναι διαθέσιμο με το νέο λογότυπο ήδη από τις 16 Ιουνίου ενώ με αφορμή τη νέα εικόνα, τα μοντέλα Duster και Sandero Stepway προσθέτουν στην παλέτα τους το φινίρισμα Monolith Grey που αφορά νέους χρωματισμούς για τους εξωτερικούς καθρέφτες, τις ράγες οροφής και τα προστατευτικές ποδιές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!