To Volkswagen ID. Buzz είναι ο ιδανικός σύντροφος στην ψηφιακή εποχή

Το Volkswagen ID. Buzz κοιτάζει προς το μέλλον, διαθέτοντας πλήρες ψηφιακό πακέτο τεχνολογιών, προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας, φωνητικών εντολών και πολλαπλές θύρες USB-C.

To Volkswagen ID. Buzz είναι ο ιδανικός σύντροφος στην ψηφιακή εποχή

Το Volkswagen ID. Buzz κοιτάζει προς το μέλλον, διαθέτοντας πλήρες ψηφιακό πακέτο τεχνολογιών, προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας, φωνητικών εντολών και πολλαπλές θύρες USB-C.

Το Volkswagen ID. Buzz είναι και ένας καινοτόμος σύντροφος για την ψηφιακή εποχή. Με μοντέρνο μίνιμαλ σχεδιασμό, και νεανική διχρωμία στην εμφάνιση του ενιαίου σαλονιού με δυνατότητες πολλαπλής διαμόρφωσης, προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης. Παράλληλα, προσφέρει την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα χάρη στο σύστημα infotainment, με έως και 8 θύρες USB-C, με ισχύ φόρτισης έως 45 Watt.

Όπως εξηγεί ο Jozef Kaban, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Volkswagen: «Το εσωτερικό του μπορεί να γίνει ένα ψηφιακό σαλόνι ή γραφείο, ακριβώς όπως έχουν συνηθίσει οι πελάτες μας να γίνεται και στις οικίες τους». Η Volkswagen παρέχει στον προαιρετικό εξοπλισμό μικρά πτυσσόμενα τραπέζια στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, πάνω στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν φορητοί υπολογιστές ή tablets. Για τα τελευταία υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες θήκες για τη φύλαξή τους.

Χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ο οδηγός έχει την δυνατότητα να μεταβάλλει τις ενδείξεις στο Digital Cockpit με την οθόνη των 5,3 ιντσών. Η κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος infotainment, έρχεται με το στάνταρ σύστημα ραδιοφώνου Ready 2 Discover. Διαθέτει λειτουργία πλοήγησης η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί σε μεταγενέστερο από την αγορά στάδιο. Η λειτουργία δορυφορικής πλοήγησης είναι όμως ενεργοποιημένη στο προαιρετικό σύστημα Discover Pro, το οποίο συνδυάζεται με οθόνη 12 ιντσών.

Το σύστημα φωνητικού ελέγχου Hello ID. συμπληρώνει τα προαναφερθέντα, αναγνωρίζοντας ερωτήσεις και εντολές άμεσα και με ακρίβεια. Κατανοεί σύνθετες προτάσεις, θέτει ερωτήσεις εάν το κρίνει απαραίτητο και έχει τη δυνατότητα να διακόπτει τη λειτουργία του, όταν παρεμβαίνει ο οδηγός με νέα εντολή. Οι απαντήσεις του συστήματος παρέχονται πολύ γρήγορα και με δύο τρόπους: εκτός σύνδεσης από τις ήδη αποθηκευμένες πληροφορίες που υπάρχουν στο όχημα ή διαδικτυακά μέσω cloud.

Επίσης, το εξελιγμένο σύστημα διαισθητικού φωτισμού ID. Light είναι διαθέσιμο και στο ID. Buzz. Πρόκειται για μία φωτεινή λωρίδα που διατρέχει το παρμπρίζ στη βάση του ταμπλό. Μέσα από διαφορετικούς φωτισμούς και μοτίβα φωτός, το σύστημα παρέχει διαισθητικά κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό. Μεταξύ άλλων, υποδεικνύει την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να στρίψει ο οδηγός με βάση τις εντολές που παίρνει από το σύστημα πλοήγησης. Σε περίπτωση κινδύνου εμπρόσθιας σύγκρουσης, η λωρίδα γίνεται έντονα κόκκινη, καλώντας τον οδηγό να δείξει άμεσα προσοχή και να φρενάρει.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις του ID. Buzz, ενώ διατίθενται ως στάνταρ για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Από την στιγμή που θα ενεργοποιηθούν, συνδέουν το όχημα με τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες. Εκτός από το Online Voice Control, περιλαμβάνεται πλοήγηση με Online Traffic Information, ψηφιακό ραδιόφωνο, ροή πολυμέσων με ενσωματωμένο Wi-Fi hotspot και Spotify. Για τις δωρεάν over-the-air ενημερώσεις απαιτείται ένα ενεργοποιημένο συμβόλαιο του We Connect.

To We Connect προσφέρει πολλές δυνατότητες για υπηρεσίες που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα της Volkswagen. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή We Connect ID., οι ιδιοκτήτες του ID. Buzz μπορούν μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο να ελέγχουν από απόσταση τη φόρτιση ή να ενεργοποιούν τον ηλεκτρικό κλιματισμό εν στάσει ή επίσης να ελέγχουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Το App-Connect Wirless ανήκει στον βασικό εξοπλισμό για την ενσωμάτωση και σύνδεση των smartphones. Επιτρέπει σε συγκεκριμένα smartphοnes να συνδέονται ασύρματα στο εργοστασιακό ψηφιακό περιβάλλον του ID. Buzz και στη συνέχεια να χρησιμοποιούνται εύκολα μέσα από το σύστημα infotainment ή τον φωνητικό έλεγχο. Παράλληλα διατίθεται και ένας ειδικός χώρος αποθήκευσης του smartphone με λειτουργία επαγωγικής φόρτισης, στοιχείο που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!