Η Stellantis εγκαταλείπει την ACEA

Με σκοπό να επικεντρωθεί στην νέα μορφή κινητικότητας.

Η Stellantis εγκαταλείπει την ACEA

Με σκοπό να επικεντρωθεί στην νέα μορφή κινητικότητας.

Η Stellantis γνωστοποίησε την απόφαση της να αποχωρήσει από την ACEA μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να εστιάσει στην αντιμετώπιση των ζητημάτων κινητικότητας.

Ο όμιλος το ανακοίνωσε, ως μέρος μιας νέας προσέγγισης για την αντιμετώπιση θεμάτων και προκλήσεων του μέλλοντος της κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης της από την παραδοσιακή δραστηριότητα της Ένωσης των Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, με τις 14 μάρκες αυτοκινήτων, ανέφερε πως σχεδιάζει μία ετήσια εκδήλωση με το όνομα “Freedom of Mobility”, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2023. Στόχος αυτής είναι να προσδιορίσει «πώς να φέρουμε καθαρή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή κινητικότητα για την κοινωνία ενόψει των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται καθώς οι 27 χώρες της ΕΕ ετοιμάζονται να ψηφίσουν την πρόταση που ουσιαστικά θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης από το 2035.

«Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα δημόσιο φόρουμ στο οποίο οι συνεισφέροντες θα μπορούν να συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν τα βασικά ερωτήματα γύρω από τη συζήτηση για την απελευθέρωση από τις ανθρακούχες εκπομπές της κινητικότητας και να παρέχουμε δραστικά επόμενα βήματα για να το καταφέρουμε μαζί», δήλωσε ο CEO Carlos Tavares.

Να σημειώσουμε πως ο Ταβάρες είναι πρώην πρόεδρος της ACEA, η οποία εκπροσωπεί τους 16 μεγάλους ευρωπαϊκούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων. Ο όμιλος δεν περιλαμβάνει νεοφερμένους όπως η Tesla και αρκετές ασιατικές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Suzuki και Subaru.

Η Stellantis θα είναι η πρώτη βασική αυτοκινητοβιομηχανία που θα αποχωρήσει από τον όμιλο που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ο οποίος υποστηρίζει τη βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ACEA σχολίασε: «Ενώ η Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων σέβεται την απόφαση της Stellantis να αποσύρει τη συμμετοχή της στην ένωση στο τέλος του τρέχοντος έτους, λυπούμαστε ωστόσο που τους βλέπουμε να αποχωρούν», συμπληρώνοντας ότι: «Παραμένουμε δεσμευμένοι να λειτουργούμε ως μια ισχυρή κοινή φωνή των κατασκευαστών αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων εντός της ΕΕ».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!