MINI: Νέος σχεδιαστικός κώδικας εν όψει

Η… βρετανογενής φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά μοντέλων της, δίνοντας μια πρώτη ιδέα για τις σχεδιαστικές αρχές στις οποίες θα υπακούσουν.

MINI: Νέος σχεδιαστικός κώδικας εν όψει

Η… βρετανογενής φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά μοντέλων της, δίνοντας μια πρώτη ιδέα για τις σχεδιαστικές αρχές στις οποίες θα υπακούσουν.

Η ΜΙΝΙ κηρύσσει την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην νέα εποχή της, ξεκινώντας με ένα σκοτεινό teaser που απεικονίζει ένα πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στα τέλη Ιουλίου.

Ανεξαρτήτως των όσων -λίγων- αποκαλύπτει το λακωνικό teaser, η MINI φροντίζει να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για το σχεδιαστικό… ποιόν του μοντέλου. Σύμφωνα με αυτές θα υπακούσει σε ένα νέο σχεδιαστικό κώδικα με την ονομασία Charismatic Simpicity και ο οποίος θα αφορά το σύνολο της νέας γενιάς μοντέλων που εξελίσσει η βρετανική φίρμα και τα οποία εκτός από την νέα αισθητική θα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την νέα ηλεκτρική εποχή.

Ο νέος σχεδιαστικός κώδικας αναμένεται να διευρύνει το φάσμα διαφοροποίησης ανάμεσα στα διαφορετικά μοντέλα της ΜΙΝΙ, όντας παράλληλα ακόμα πιο ισχυρός και ξεκάθαρος οπτικά. Εκτός από την διαφοροποιημένη αισθητική, ο νέος σχεδιαστικός κώδικας υπαγορεύει και μια νέα φιλοσοφία σε ό,τι αφορά τα υλικά και τις πρώτες ύλες τα οποία θα υιοθετήσουν ένα πιο βιώσιμο σκεπτικό. Έτσι, η νέα γενιά των MINI δεν θα προσφέρει το δέρμα ως επιλογή ενώ, θα απεμπολήσει τις λεπτομέρειες από χρώμιο.

«Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μας δίνουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το σχεδιασμό μας. Βέβαια θα φροντίσουμε αν διατηρήσουμε τα στοιχεία εκείνα για τα οποία είναι διάσημη η ΜΙΝΙ όπως η έμφαση στη λεπτομέρεια, το πάθος για καινοτομία και ο σεβασμός στην παράδοση», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής σχεδιασμού της ΜΙΝΙ, Oliver Heilmer.

Μια σημαντική διαφοροποίηση που θα προκύψει στην εμφάνιση των νέων ΜΙΝΙ, υπό το φως του νέου σχεδιαστικού κώδικα είναι ότι για παράδειγμα τα πίσω φωτιστικά σώματα δεν θα υπακούν πλέον στο μοτίβο της βρετανικής σημαίας αλλά σε διαφορετικά μοτίβα που θα αποτελούν ενός είδους σήμα κατατεθέν για κάθε διαφορετικό μοντέλο.

Σημαντικές αλλαγές προδιαγράφονται και στο εσωτερικό όπου θα εξακολουθεί να δίνει το παρόν το χαρακτηριστικό στρογγυλό infotainment στο κέντρο του ταμπλό με τη διαφορά ότι στη νέα ενσαρκωσή του θα είναι τεχνολογίας αφής στο σύνολο της επιφάνειας του, κάτι που θα αποτελέσει πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία που δεν συνηθίζει τα στρογγυλά infotainment. Παρ΄όλα αυτά τα νέα ΜΙΝΙ δεν πρόκειται να αποχωριστούν ολοκληρωτικά τους φυσικούς διακόπτες καθώς κάποιοι από αυτούς οι οποίοι θα ελέγχουν περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου θα εξακολουθούν να παρεπιδημούν κάτω από το infotainment.

Συνολικά, η ΜΙΝΙ θα εξακολουθήσει να επενδύει σε μια μινιμαλιστική προσέγγιση τόσο στον σχεδιασμό όσο και στις διαστάσεις, εκμεταλλευόμενη τις εξασφαλίσεις που προσφέρει η  ηλεκτροκίνηση σε ορους διάταξης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!