Η Audi επιστρέφει στο Le Mans

Το υβριδικό για τους αγώνες αντοχής εξελίσσεται σε συνεργασία με την Porsche

Η Audi επιστρέφει στο Le Mans

Το υβριδικό για τους αγώνες αντοχής εξελίσσεται σε συνεργασία με την Porsche

Η ηλεκτροκίνηση δεν αφήνει ανεπηρέαστα ούτε τα αγωνιστικά πλάνα της Audi. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 2023 θα επιστρέψει στο Le Mans και στους αγώνες με πρωτότυπα, με ένα εξηλεκτρισμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Ο διάδοχος του πετυχημένου R18 της LMP1 θα εκπροσωπήσει την Audi στην κατηγορία LMDh, με το τελευταίο γράμμα να αντιπροσωπεύει την υβριδική τεχνολογία. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, σε στενή συνεργασία με την Porsche, η οποία έχει επίσης σημαντική παρουσία στους αγώνες αντοχής.

Το 2022 θα λάβει χώρα το πρόγραμμα δοκιμών, πριν τον πρώτο αγώνα τον Ιανουάριο του 2023 στις 24 Ώρες της Daytona. Η κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος αντοχής, που αντικαθιστά την LMP1, θα ονομάζεται LMH (Le Mans Hypercar).

Audi A6 e-tron concept: Η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

«Η νέα κατηγορία LMDh ταιριάζει τέλεια στη νέα μας φιλοσοφία για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο Julius Seebach, Αγωνιστικός Διευθυντής της Audi Sport GmbH και υπεύθυνος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην εταιρεία. «Οι κανονισμοί μας επιτρέπουν να παρουσιάσουμε εντυπωσιακά αγωνιστικά σε διάσημους αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Το πρωτότυπο της κατηγορίας LMDh δημιουργείται παράλληλα με το καινοτόμο SUV για το Ράλλυ Dakar. «Η ομάδα του Dakar βρίσκεται υπό μεγαλύτερη πίεση, καθώς απομένουν μόλις οκτώ μήνες μέχρι τον πρώτο αγώνα, τον Ιανουάριο του 2022», τόνισε ο Andreas Roos, υπεύθυνος για τις εργοστασιακές συμμετοχές στην Audi Sport. «Θέλουμε όμως και η επιστροφή μας στο Le Mans να είναι στο κορυφαίο επίπεδο. Για αυτόν τον λόγο προχωράμε παράλληλα τα δύο project».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!