Οι «έξυπνοι» προβολείς του νέου Volkswagen Amarok

H Volkswagen δημοσιοποίησε ένα ακόμα teaser του επερχόμενου Amarok, που επικεντρώνεται στο έξυπνο σύστημα προβολέων ορισμένων εκδόσεων.

Οι «έξυπνοι» προβολείς του νέου Volkswagen Amarok

H Volkswagen δημοσιοποίησε ένα ακόμα teaser του επερχόμενου Amarok, που επικεντρώνεται στο έξυπνο σύστημα προβολέων ορισμένων εκδόσεων.

Καθώς η εξέλιξη της νέας γενιάς του Volkswagen Amarok συνεχίζεται, η γερμανική μάρκα δημοσιοποίησε ακόμα ένα teaser για το επερχόμενο pickup: ένα σύντομο βίντεο που εστιάζει στους προαιρετικούς προβολείς LED matrix του Amarok, οι οποίοι θα επωφεληθούν από την τεχνολογία IQ.Light της εταιρείας.

Όπως έχει εφαρμοστεί και σε άλλα αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen, τα matrix LED φώτα χαμηλώνουν αυτόματα τη φωτεινότητα, με βάση την επερχόμενη κυκλοφορία και τα φώτα του δρόμου. Αυτοί οι προβολείς κάνουν επίσης καλύτερη δουλειά στο φωτισμό των στροφών σε σενάρια οδήγησης σε απόλυτο σκοτάδι. Τα matrix LED παράγουν περίπου 900 lumens, τα διπλάσια από αυτά που παράγουν οι κανονικοί προβολείς.

Το νέο Amarok θα έχει 30 συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας (ADAS), ψηφιακό πίνακα οργάνων, ένα -δανεισμένο από τη Ford- σύστημα infotainment SYNC 4 με μέγεθος έως 12 ίντσες και ηχοσύστημα Harman Kardon. Οι αγοραστές θα μπορούν επίσης να επιλέξουν ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα 10 κατευθύνσεων καθώς και μεταξύ δύο νέων επιπέδων εξοπλισμού: το Panamericana, με έμφαση στις off road ιδιότητες και το Aventura, που επικεντρώνεται στο δρόμο.

Η δεύτερη γενιά του Amarok θα διατίθεται με ζάντες από 17 έως 21 ιντσών, καθώς και επιλογή μεταξύ κίνησης στους πίσω τροχούς και τετρακίνησης, η οποία θα ενεργοποιείται κατ’ εντολή του οδηγού ή θα είναι μόνιμη, ανάλογα τις προδιαγραφές.

Όσον αφορά τους κινητήρες, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 4κύλινδρων και 6κύλινδρων μονάδων, ορισμένα από τις οποίες θα χρησιμοποιούν βενζίνη για καύσιμο, αν και οι περισσότερες θα είναι diesel. Ο πιο ισχυρός θα είναι ένας 3λιτρος V6 TDI, αλλά μένει να δούμε αν θα είναι ένας πραγματικός TDI της VW ή θα μεταφερθεί από το Ranger.

Η ολική αποκάλυψη του Volkswagen Amarok θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου, ενώ η συναρμολόγηση (που θα πραγματοποιηθεί από τη Ford) θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Προς το παρόν, το σημερινό Amarok θα συνεχίζει να παράγεται στο εργοστάσιο της VW στο Pacheco της Αργεντινής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!