Στην παραγωγή η -εμπνευσμένη από την 1η McLaren- Nichols N1A

Η εταιρεία του Steve Nichols, πρώην τεχνικού διευθυντή στη Formula 1, θα προχωρήσει στην παραγωγή της N1A, η οποία είναι εμπνευσμένη από την πρώτη McLaren που κατασκευάστηκε στην ιστορία.

Στην παραγωγή η -εμπνευσμένη από την 1η McLaren- Nichols N1A

Η εταιρεία του Steve Nichols, πρώην τεχνικού διευθυντή στη Formula 1, θα προχωρήσει στην παραγωγή της N1A, η οποία είναι εμπνευσμένη από την πρώτη McLaren που κατασκευάστηκε στην ιστορία.

Τη δεκαετία του 1980, κάποιοι αποκαλούσαν στη Formula 1 τον Steve Nichols «μάγο του στησίματος». Hταν ο επικεφαλής σχεδιαστής του πιο επιτυχημένου μονοθεσίου στην ιστορία του σπορ: της McLaren ΜΡ4/4, που το 1988 κατέκτησε 15 νίκες σε 16 αγώνες, ένα ποσοστό επιτυχίας που δεν έχει ξεπεραστεί έκτοτε κατά τη διάρκεια μιας σεζόν. Η Nichols N1A είναι ένας εορτασμός των στενών δεσμών του Steve Nichols με την εταιρεία του Woking, καθώς αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνεία της πρώτης McLaren που κατασκευάστηκε ποτέ: της M1A.

Εκείνο το αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί από τον ιδρυτή της εταιρείας, τον Νεοζηλανδό Bruce McLaren το 1964, για αγώνες σπορ αυτοκινήτων του Πρωταθλήματος Αμερικής CanAm, ωστόσο η έκδοση της εταιρείας του Nichols πληροί τις προϋποθέσεις για να κυκλοφορήσει στους δρόμους του οδικού δικτύου. Μετά από αρκετά χρόνια εντατικής εξέλιξης και χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών σε δρόμο και πίστα, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η περιορισμένη παραγωγή της Nichols N1A.

«Δεν ξεκινήσαμε με την πρόθεση να προχωρήσουμε στην παραγωγή», δηλώνει ο ίδιος ο Steve Nichols. «Ήταν μια ιδέα για την οποία μιλούσαμε με τον John Minett, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nichols Cars, εδώ και καιρό. Στο τέλος σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε ένα πρωτότυπο και να δούμε πως θα εξελιχθεί. Μόλις ο κόσμος το είδε στο δρόμο, η ανταπόκριση ήταν απίστευτη. Είναι λίγο σαν την αρχική M1A, που ξεκίνησε όλη την ιστορία της McLaren. Ο Bruce McLaren την κατασκεύασε ως μοναδικό δείγμα για προσωπική του χρήση. Μετά ο κόσμος άρχισε να τον ρωτάει αν μπορούσε να κατασκευάσει μερικά ακόμα!»

Αν και προφανώς εμπνευσμένη από την M1A, η Nichols N1A είναι μια πολύ διαφορετική, απόλυτα σύγχρονη πρόταση. Οπτικά είναι πολύ πιο επιθετική και έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο καθώς και πλάτος (κατά 15 εκατοστά). Η διαμόρφωση του αμαξώματος βελτιώθηκε στην αεροδυναμική σήραγγα για να παράγει ισορροπημένη αρνητική άντωση. Το αποτέλεσμα είναι ένας φόρος τιμής στην M1A, που ταυτόχρονα διαθέτει απόλυτα σύγχρονο σχεδιασμό, όπως και η τεχνολογία κάτω από το αμάξωμα.

Πρώην συνεργάτες του Nichols στη McLaren έχουν συμβάλλει στο σχεδιασμό των αναρτήσεων, οι οποίες εγγυώνται καταπληκτική οδηγική συμπεριφορά, δια χειρός των ανθρώπων που δημιούργησαν το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της Formula 1. Ένα προφανές χαρακτηριστικό που μοιράζεται η N1A με το πρωτότυπο είναι ένας αμερικανικός V8 (της Chevrolet) μεγάλης χωρητικότητας. Με επιλογή ισχύος που θα κυμαίνεται από 450 έως 650 ίππους και στόχο το βάρος να διατηρηθεί κάτω από τα 900 κιλά (μαζί με τα υγρά), οι επιδόσεις θα προσφέρουν πλούσιες συγκινήσεις. Το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!