Το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe τα βάζει με τη λάσπη

Στο 27ο Mudfest των ΗΠΑ με τις σκληρές δοκιμασίες, το νέο εξηλεκτρισμένο Jeep Grand Cherokee κυριάρχησε δείχνοντας τις μεγάλες δυνατότητές του.

Το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe τα βάζει με τη λάσπη

Στο 27ο Mudfest των ΗΠΑ με τις σκληρές δοκιμασίες, το νέο εξηλεκτρισμένο Jeep Grand Cherokee κυριάρχησε δείχνοντας τις μεγάλες δυνατότητές του.

Το νέο Plug-in Hybrid Jeep Grand Cherokee 4xe, η πρώτη εξηλεκτρισμένη έκδοση στην ιστορία του θρυλικού μοντέλου- κατακτά τις Η.Π.Α., κυριαρχώντας απόλυτα στον 27ο διαγωνισμό Mudfest που διοργανώνει η NWAPA (Nortwest Automotive Press Association). Το νέο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Jeep κατέκτησε τον κορυφαίο τίτλο “Outdoor Activity Vehicle of the Year”  του θεσμού, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συντακτών που συμμετέχουν στην NWAPA.

«Το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην αγορά των SUV», σημείωσε ο κ. John Vincent, πρόεδρος της NWAPA και δημοσιογράφος του ομίλου U.S. News & World Report. «Είναι ένα όχημα που χωρίς κανένα συμβιβασμό συνδυάζει τις θρυλικές εκτός δρόμου δυνατότητες ενός Jeep, με την άνεση στο δρόμο, την εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και τη δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά».

Παράλληλα με την κατάκτηση του φετινού θεσμού, το Jeep Grand Cherokee 4xe αναδείχθηκε νικητής και σε δύο επιμέρους κατηγορίες, τις Electrified Utility Vehicle και Mid/Full Size Family SUV, επίδοση που για πρώτη φορά στα 27 χρόνια του θεσμού καταφέρνει ένα μοντέλο.

«Το νέο Jeep Grand Cherokee συνεχίζει την παράδοση του μοντέλου που αποτελεί το πλέον πολυβραβευμένο SUV όλων των εποχών», δήλωσε ο κ. Jim Morrison, Επικεφαλής της μάρκας Jeep στη Β. Αμερική. «H κατάκτηση του 2022 Northwest Outdoor Vehicle of the Year με το Grand Cherokee 4xe δείχνει το δρόμο που ακολουθεί η Jeep για να επιτύχει το στόχο της που εκφράζεται απόλυτα από τη φιλοσοφία “Zero Emission Freedom”».

Στο πλαίσιο του Mudfest τα μέλη της NWAPA ολοκλήρωσαν εξαντλητικές δοκιμές εντός και εκτός δρόμου με τα υποψήφια μοντέλα, τα οποία τη φετινή χρονιά ήταν 20 από 17 διαφορετικούς κατασκευαστές. Η διαδικασία περιλαμβάνει και ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμασίες για τα συστήματα τετρακίνησης, αλλά και συνολικά τα στοιχεία εκείνα (σχεδίαση, μηχανικά μέρη, αντοχή) που επιτρέπουν σε ένα όχημα να κινηθεί σε δύσβατα εδάφη.

Απόλυτος νικητής αναδείχθηκε το Jeep Grand Cherokee 4xe, το οποίο εισάγει το θρυλικό όνομα της κατηγορίας των SUV στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Η τεχνολογία 4xe του νέου Grand Cherokee προσφέρει κορυφαία απόδοση (375 ίππους), εντυπωσιακές επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε 6 δλ. και ελκτική ικανότητα 2.720 κιλά), αλλά και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, χάρη στο καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης, την απόσταση από το έδαφος που φτάνει έως και τα 27,7 εκ. και τη δυνατότητα διάβασης υδάτινου κολλήματος βάθους 61 εκ.

Την ίδια στιγμή το νέο Grand Cherokee προσφέρει την πλέον πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα επιβατών, με καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας και ασφάλειας. Το νέο Grand Cherokee αναμένεται να είναι διαθέσιμο και στην Ευρωπαϊκή αγορά από το καλοκαίρι του 2022, αποκλειστικά στην Plug-in  Hybrid έκδοση 4xe.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!