Κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε η Toyota

Τα 23,3 δις ευρώ έφτασαν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Toyota, σε κόντρα της πανδημίας και της έλλειψης τσιπ.

Κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε η Toyota

Τα 23,3 δις ευρώ έφτασαν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Toyota, σε κόντρα της πανδημίας και της έλλειψης τσιπ.

Η πανδημία και η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών έχει επηρεάσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που αφορούν αποτελέσματα μέχρι τις 31 Μαρτίου, όχι και την Toyota, η οποία ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ.

Έτσι, τα ετήσια κέρδη της Toyota αυξήθηκαν κατά 36% φτάνοντας στο εντυπωσιακό ποσό των 3 τρις γιεν (23,3 δις ευρώ) και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% στα 31,38 τρις γιεν (243,92 δις ευρώ), με το ποσοστό των κερδών να είναι το καλύτερο για την ιαπωνική εταιρεία, ξεπερνώντας το προηγούμενο του 2016.

Επίσης, οι παγκόσμιες πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 7,6% και φτάνοντας τα 8,23 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με τον αριθμό αυτό να περιλαμβάνει πέρα από οχήματα της Toyota και της θυγατρικής Lexus.

Αλλά, όπως και τη χρονιά ρεκόρ του 2016 ακολούθησε μια σημαντική πτώση, η Toyota δεν πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει τα νούμερα του 2021, σε αυτό το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2023.

Αν και υπάρχουν πλάνα για αύξηση των πωλήσεων, αναμένεται τα κέρδη να μειωθούν, καθώς υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για αύξηση του κόστους παραγωγής, με δυσκολίες στον εφοδιασμό της γραμμής παραγωγής, τον πληθωρισμό και φυσικά τα lockdown σε Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η Toyota πρέπει να επιλέξει σε ποιες αγορές θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές πώλησης για να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος παραγωγής και να ενισχύσει τα κέρδη της. Τα στελέχη της Toyota πιστεύουν ότι το δυνατό σημείο της εταιρείας είναι το γεγονός ότι διαθέτει οχήματα σε κάθε κατηγορία τιμής, γεγονός που της χαρίζει ευελιξία, αλλά από την άλλη, υπάρχει ανησυχία, για το αν οι αγοραστές σε ορισμένες αγορές είναι διατεθειμένοι να δεχθούν αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!