Mercedes VIsion AMG: Ηλεκτρικό σπορ concept του μέλλοντος

Η Mercedes αποκάλυψε την πρώτη εικόνα του μελλοντικού της concept Vision AMG, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων.

Mercedes VIsion AMG: Ηλεκτρικό σπορ concept του μέλλοντος

Η Mercedes αποκάλυψε την πρώτη εικόνα του μελλοντικού της concept Vision AMG, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων.

O επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, δημοσίευσε την πρώτη teaser εικόνα του concept Vision AMG, στο λογαριασμό του στο Instagram. H εικόνα δείχνει απλά το περίγραμμα του αυτοκινήτου από το πλάι. Ο Wagener αναφέρει ότι το θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδείξεων. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές στις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον CEO της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, μια έκδοση παραγωγής της Vision AMG θα καταφθάσει το 2025. Ο Σουηδός δήλωσε: «Την επόμενη εβδομάδα, θα σας δείξουμε πως πιστεύουμε ότι θα μοιάζει ο κόσμος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, όταν κατασκευάζεται από την AMG». Δεν παραχωρήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες, εκτός από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο αυτό θα έχει τη δική του ηλεκτρική αρχιτεκτονική από την αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού του. Στην εικόνα που δημοσιοποιήθηκε, υπάρχουν μερικές επιρροές από το Vision EQXX, ιδίως στο πίσω μέρος.

Η Mercedes εκτιμά ότι οι επενδύσεις της σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταξύ 2022 και 2030 θα ξεπεράσουν τα 40 δισ. ευρώ. Δεδομένου του χρονοδιαγράμματος, φαίνεται ότι η έκδοση παραγωγής Vision AMG είναι το επόμενο supercar του οίκου έπειτα από το One, του οποίου οι παραδόσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν φέτος στους 275 ευκατάστατους πελάτες που την έχουν παραγγείλει.

Η AMG εργάζεται ήδη επάνω σε παραλλαγές υψηλότερης των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes με την επωνυμία EQ. Για παράδειγμα, η AMG EQS διαθέτει ένα κινητήριο σύνολο με δύο ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδει 761 ίππους (560 kW) και 1.020 Nm ροπής στη λειτουργία Boost. Η κανονική ισχύς είναι 649 ίπποι (483 kW) και 949 Nm. Μια μπαταρία ιόντων λιθίου 107,8 kWh τροφοδοτεί τους κινητήρες. Επίσης, αναμένεται και η EQE AMG.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!