Βραβείο για το νέο Skoda Fabia

Το νέο Skoda Fabia έλαβε με το… καλημέρα το βραβείο Red Dot.

Βραβείο για το νέο Skoda Fabia

Το νέο Skoda Fabia έλαβε με το… καλημέρα το βραβείο Red Dot.

Το νέο Skoda Fabia το δημοφιλές εισαγωγικό μοντέλο της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας κέρδισε φέτος, για τρίτη φορά στη ιστορία του, το διάσημο βραβείο Red Dot για εξαιρετική σχεδίαση προϊόντων, μετά το 2008 και το 2015. Αυτό τοποθετεί την τέταρτη γενιά του Fabia στο ίδιο επίπεδο με την Octavia, το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας.

Τα μοντέλα της Skoda έχουν πλέον κερδίσει 17 βραβεία στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων του διάσημου διαγωνισμού σχεδιασμού. Η διεθνής κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τον ξεχωριστό σχεδιασμό, την ευρυχωρία και το ισορροπημένο πακέτο του Fabia συνολικά.

Προσφέροντας τον περισσότερο χώρο στην κατηγορία του, το νέο Skoda Fabia, στην τέταρτη γενιά του, κέρδισε πόντους για τον συναισθηματικό σχεδιασμό και τις σπορ του αναλογίες. Οι μπροστινοί προβολείς, σε σχήμα με έντονες γωνίες, που διαθέτουν στάνταρ τεχνολογία LED, επεκτείνονται μέχρι τη μάσκα Skoda.

Ακριβώς όπως τα πίσω φώτα LED, διαθέτουν κρυστάλλινες δομές εμπνευσμένες από την τέχνη της υαλουργίας της Βοημίας. Μία άλλη τιμητική αναφορά στη χώρα προέλευσης του Fabia εμφανίζεται στις μπροστινές πόρτες, με τις γραμμές του αμαξώματος να σχηματίζουν το χαρακτηριστικό τρίγωνο της Τσέχικης σημαίας.

Στην αιτιολόγηση της απόφασής τους, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του βραβείου Red Dot τόνισαν: «Το Fabia μεταφέρει μια σπορ αλλά και αρεστή εντύπωση μέσω της εξωτερικής της σχεδίασης. Το εσωτερικό έχει μια εκπληκτικά γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας».

Ο συμμετρικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων μαζί με την ανεξάρτητη κεντρική οθόνη και την οριζόντια διακοσμητική επένδυση τονίζουν το πλάτος του εσωτερικού και ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας του Fabia.

Το Red Dot Award είναι ένας από τους πιο γνωστούς και διάσημους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Τα συνολικά 48 μέλη της κριτικής επιτροπής από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών, σχεδιαστών, δημοσιογράφων και συμβούλων σχεδιασμού, αξιολόγησαν ανεξάρτητα κάθε συμμετοχή βάσει πολλών κριτηρίων, όπως το επίπεδο καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ανθεκτικότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το 2022, το βραβείο Red Dot, το οποίο αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη σφραγίδα ποιοτικού προϊοντικού σχεδιασμού, θα απονεμηθεί για 67η φορά. Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Red Dot Gala στις 20 Ιουνίου 2022 στο Έσσεν της Γερμανίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!