Sparks of Tomorrow: Tο όραμα της Lexus για βιώσιμο μέλλον

Ένα εξηλεκτρισμένο όραμα της μάρκας για πιο βιώσιμο μέλλον στη βιομηχανία του design και στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο.

Sparks of Tomorrow: Tο όραμα της Lexus για βιώσιμο μέλλον

Ένα εξηλεκτρισμένο όραμα της μάρκας για πιο βιώσιμο μέλλον στη βιομηχανία του design και στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο.

H Lexus συμμετέχει στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο από το 2005, δημιουργώντας συναρπαστικές, εμπειρίες για τους επισκέπτες σε συνεργασία με ταλαντούχους ανθρώπους της βιομηχανίας της μόδας. Η εφετινή εκδήλωση της μάρκας, με τίτλο Sparks of Tomorrow, θα παρουσιάσει μια τριλογία σχεδιαστικών εξερευνήσεων με έμπνευση από την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Lexus στον σχεδιασμό του μέλλοντος.

Το Sparks of Tomorrow περιλαμβάνει μια κατασκευή του βραβευμένου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Germane Barnes σε συνεργασία με το στούντιο φωτιστικού σχεδιασμού Aqua Creations, νέα πρωτότυπα των φιναλίστ του διαγωνισμού Lexus Design Aeard 2022 και έργα φοιτητών του Royal College of Art του Λονδίνου εμπνευσμένα από την ανάγκη για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ο Germane Barnes θα παρουσιάσει μια νέα εκδοχή της κατασκευής «ON/»  που αποκαλύφθηκε στο Design Miami/ 2021, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Aqua Creations για να τονίσει τη δέσμευση στην εξειδίκευση και τα υλικά υψηλής ποιότητας της μάρκας.

Αυτή η εκδοχή είναι εμπνευσμένη από το Lexus RZ, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας. Η κατασκευή έχει στο επίκεντρό της ένα τρισδιάστατο φωτισμένο γλυπτό στο σχήμα του RZ που αιωρείται πάνω από το έδαφος.

Ταυτόχρονα στο Μιλάνο θα εκτεθεί και το wireframe του LF-Z από το Design Miami/ 2021 που φέρνει στο προσκήνιο το όραμα της Lexus για ένα εξηλεκτρισμένο, ανθρακικά ουδέτερο μέλλον. Με βάση αυτή την αρχή, η κατασκευή θα περιλαμβάνει τη συλλογή «Code 130°» της Aqua Creations που αποτελείται από πολύχρωμες κρεμαστές λάμπες που φωτίζουν το όχημα κάνοντας το δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Το «ON δημιουργεί ένα διαδραστικό περιβάλλον που απευθύνεται σε κάθε ηλικία και περιλαμβάνει ένα χώρο που οι θεατές μπορούν να καθίσουν και να το «επεξεργαστούν» ενώ ξεκουράζονται.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν τα έργα των έξι φιναλίστ του Lexus Design Award 2022, που επιλέχθηκαν ως πρωτότυπες λύσεις για τη μετακίνηση του αύριο.

Τέλος η Lexus θα παρουσιάσει εργασίες φοιτητών, που αντιπροσωπεύουν μια μελλοντική γενιά διεθνών ταλέντων σχεδιασμού, οι οποίοι παρουσιάζουν ριζοσπαστικές νέες ιδέες πολυτελών μεταφορών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!