Toyota GR Supra και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Η Toyota ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας χειροκίνητης έκδοσης για τη νέα GR Supra.

Toyota GR Supra και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Η Toyota ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας χειροκίνητης έκδοσης για τη νέα GR Supra.

Εισακούστηκαν οι επιθυμίες των φίλων της Toyota για μια GR Supra με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες αυτό θα γίνει άμεσα πραγματικότητα. Αυτό θα είναι ειδικά εξελιγμένο για την GR Supra και θα πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις της σπορ οδήγησης.

Έτσι, παρά τη γενικότερη τάση της αγοράς που θέλει να υιοθετούνται τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων στα νέα μοντέλα, η Toyota παραμένει παραδοσιακή, τουλάχιστον όσον αφορά την κορυφαία σπορ δημιουργία της, εξελίσσοντας ένα χειροκίνητο κιβώτιο ειδικά για τους λάτρεις της οδήγησης.

Το νέο χειροκίνητο κιβώτιο θα συνοδεύεται από ένα κόκκινο λογότυπο με το όνομα του μοντέλου που θα δεσπόζει στο κέντρο του πίσω μέρους της GR Supra.

Τεχνικά στοιχεία ή λοιπές λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρά μόνο δύο ενδεικτικές φωτογραφίες, με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τα τρία πεντάλ στο εσωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, η GR Supra που διατίθεται και στην ελληνική αγορά, εφοδιάζεται με ένα 2λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 258 ίππων και 400 Nm ροπής, που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις στο πισωκίνητο μοντέλο, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5,2 δευτερόλεπτα.

Επίσης είναι διαθέσιμη και σε ισχυρότερη εκδοχή, με ένα 6κύλινδρο 3λιτρο κινητήρα που αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής. Σε αυτή την περίπτωση το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,3 δευτερόλεπτα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!