Τεχνητή νοημοσύνη για την Peugeot Sport

Το αγωνιστικό τμήμα της Peugeot συνεργάζεται με την Capgemini για να επιταχύνει την ανάπτυξη του υβριδικού αγωνιστικού υπεραυτοκινήτου.

Τεχνητή νοημοσύνη για την Peugeot Sport

Το αγωνιστικό τμήμα της Peugeot συνεργάζεται με την Capgemini για να επιταχύνει την ανάπτυξη του υβριδικού αγωνιστικού υπεραυτοκινήτου.

Η Peugeot Sport υπέγραψε μια πολυετή συνεργασία με την εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών Capgemini με στόχο την ανάπτυξη του Peugeot 9X8 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής. Η Peugeot Sport είναι έτοιμη να επιστρέψει στον θεσμό αυτό το καλοκαίρι και θέλει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης της Capgemini, τόσο στον προσομοιωτή όσο και στην πίστα.

Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στους οδηγούς και τους μηχανικούς της ομάδας να ενισχύσουν τις αγωνιστικές δυνατότητές του 9Χ8, καθώς η ανάπτυξη λογισμικού είναι βασικός παράγοντας, δεδομένου ότι οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου θα είναι ίδιες για μια περίοδο τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής για την κατηγορία Hypercar.

Oι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη της Capgemini θα συμπληρώσουν το λογισμικό που αναπτύχθηκε για να παρέχει καλύτερη διαχείριση ενέργειας στην επιτάχυνση και στη φάση της αναγέννησης ενέργειας , ενισχύοντας την απόδοση του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου, αλλά θα επεκταθούν και στα αυτοκίνητα παραγωγής της Peugeot.

Η δυνατότητα ανάλυσης της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο ευκαιριών για την ομάδα και βοηθά στη συνεχή αναζήτηση για ολοένα και υψηλότερες επιδόσεις.

Σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου από την Peugeot, το 9X8 διαθέτει μια ριζικά νέα αεροδυναμική φιλοσοφία, λειτουργεί με 100% ανανεώσιμα καύσιμα και είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες νέας γενιάς, σύμφωνα με τη δέσμευση της μάρκας για βιώσιμη κινητικότητα. Οι ακραίες συνθήκες του μηχανοκίνητου αθλητισμού λειτουργούν σαν ένα εργαστήριο που επιτρέπει στην μάρκα να δοκιμάζει και να αξιολογεί διαφορετικές ιδέες.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ταιριάζει απόλυτα με την παγκόσμια στρατηγική χορηγιών αθλητικών αγώνων από τη Capgemini, η οποία επιδιώκει να αναδείξει τις έννοιες του ομαδικού πνεύματος και της τόλμης σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα συνεισφέρει με τα προηγμένα εργαλεία και την τεχνογνωσία της στην εμπειρία των θεατών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!