Συνεργασία Stellantis – LG για την παραγωγή μπαταριών

H Stellantis και η LG Energy Solution θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου στον Καναδά.

Συνεργασία Stellantis – LG για την παραγωγή μπαταριών

H Stellantis και η LG Energy Solution θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου στον Καναδά.

Η ανακοίνωση των Stellantis και LG Energy Solution (LGES) για τη δημιουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής μπαταριών μεγάλης κλίμακας για ηλεκτρικά οχήματα στον Καναδά, αποτελεί ακόμα ένα βήμα της πορείας του ομίλου προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας του και στη Βόρεια Αμερική.

Το πλάνο της Stellantis προβλέπει ετήσιες πωλήσεις πέντε εκατομμυρίων εξηλεκτρισμένων οχημάτων έως το 2030, με ποσοστό 100% ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα στην Ευρώπη και 50% επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα στη Β. Αμερική. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Stellantis θα αυξήσει το παραγωγικό δυναμικό μπαταριών από τα 140 GWh στα περίπου 400 GWh, στηριζόμενη σε πέντε μονάδες παραγωγής μπαταριών και επιπλέον συμμετοχή από ανεξάρτητους προμηθευτές.

Ήδη η Jeep έχει ξεκινήσει μια την πορεία της στη νέα εποχή της αυτοκίνησης χάρη με το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Στην αγορά της Β. Αμερικής είναι διαθέσιμα τα Jeep Wrangler 4xe και Grand Cherokee 4xe, ενώ στην Ευρώπη, τα δύο προαναφερθέντα πλαισιώνουν τα Renegade 4xe και Compass 4xe. Το 2024 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του Ram 1500 BEV Pick-up Truck, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας. Η Jeep, με μακρά ιστορία στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, αναμένεται έως το 2025 να έχει παρουσία με εξηλεκτρισμένα μοντέλα στις περισσότερες κατηγορίες και σε όλες όσες δραστηριοποιείται έως το 2030.

«Η κοινοπραξία μας με την LG Energy Solution αποτελεί ακόμα ένα βήμα για να επιτύχουμε το επιθετικό μας πλάνο στον τομέα του εξηλεκτρισμού, με στόχο μέχρι το τέλος της δεκαετίας το 50% των πωλήσεων μας στις Η.Π.Α. και τον Καναδά να αφορά εξηλεκτρισμένα μοντέλα», δήλωσε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis. «Είμαστε ευγνώμονες προς το Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση για την υποστήριξη τους στο να συμβάλουν ώστε ο Καναδάς να είναι ο ηγέτης στη Β. Αμερική στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα».

Η δημιουργία της νέας μονάδας στο Windsor του Οντάριο θα συνεισφέρει με 45 GWh και θα δημιουργήσει 2.500 νέες θέσεις εργασίας, με την έναρξη της λειτουργίας να προσδιορίζεται στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Με αυτή την ανακοίνωση, η LGES εξασφάλισε την ετήσια παραγωγή άνω των 200 GWh στη Β. Αμερική, αριθμός που αντιστοιχεί στην παραγωγή 2,5 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!