Μια Alfa Romeo SZ ανακαινίζεται από την FCA Heritage

Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκε για τις επίσημες φωτογραφίες παρουσίασης του μοντέλου.

Μια Alfa Romeo SZ ανακαινίζεται από την FCA Heritage

Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκε για τις επίσημες φωτογραφίες παρουσίασης του μοντέλου.

Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1989, η Alfa Romeo SZ εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα πιο εξωτικά και ιδιαίτερα μοντέλα της μάρκας, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ήταν σχέδιο του Zagato ή της Alfa Romeo. Ένα από τα πρώτα κομμάτια που κατασκευάστηκαν ανακαινίστηκε άψογα και είναι έτοιμο να μαγνητίσει τα βλέμματα των Alfisti σε όλο τον κόσμο.

Η FCA Heritage, το τμήμα της Stellantis που ασχολείται με την αποκατάσταση παλαιών οχημάτων των  Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth, δημοσίευσε φωτογραφίες του αναπαλαιωμένου κόκκινου ZS. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν όχημα ανάπτυξης που χρησιμοποιήθηκε στην πίστα δοκιμών του Balocco και στις επίσημες φωτογραφίες παρουσίασης του μοντέλου. Όντας ένα από τα πρώτα κομμάτια που συναρμολογήθηκαν έχει ορισμένες μικρές διαφορές από τα μοντέλα παραγωγής, όπως το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων.

Η ομάδα που εργάστηκε πάνω στο κλασικό αυτοκίνητο το αποσυναρμολόγησε πλήρως και το έβαψε. Το εσωτερικό ανακαινίστηκε και επισκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αρχικού αυτοκινήτου, αλλά δεν γνωρίζουμε κάτι για τον κινητήρα. Εικάζουμε βέβαια ότι η FCA Heritage τον διατήρησε ίδιο.

Το ZS χρησιμοποιούσε έναν δωδεκαβάλβιδο κινητήρα V6 3,0 λίτρων με ισχύ 207 ίππων. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων έστελνε την ισχύ στους πίσω τροχούς και του επέτρεπε να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε επτά δευτερόλεπτα.

Η Alfa Romeo παρήγαγε και μια ανοιχτή έκδοση του SZ με την ονομασία RZ μεταξύ του 1992 και του Δεκεμβρίου του 1994. Το μοντέλο μοιραζόταν τα εξαρτήματα του με την κλειστή έκδοση αλλά ήταν λίγο πιο αργό λόγω του αυξημένου βάρους του.

Η επιρροή του SZ υπάρχει ακόμα, αφού η ολοκαίνουργια Alfa Romeo Tonale αντλεί την έμπνευση του σχεδιασμού του εμπρός μέρους της από αυτό το μοντέλο, πράγμα εμφανές κυρίως από τη διάταξη των προβολέων και από το μυτερό καπό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!