Αγωνιστικό Land Rover Defender με τα διακριτικά “007”

Το μοντέλο θα συμμετάσχει στον εφετινό αγώνα Bowler Defender Challenge.

Αγωνιστικό Land Rover Defender με τα διακριτικά “007”

Το μοντέλο θα συμμετάσχει στον εφετινό αγώνα Bowler Defender Challenge.

Η Land Rover θα συμμετάσχει με ένα Defender 90 με διακριτικά “007” στο σκέλος της Βόρειας Ουαλίας του εφετινού Bowler Defender Challenge, γιορτάζοντας την 60η επέτειο των ταινιών του James Bond.

Κατασκευασμένη από το τμήμα Bowler υψηλών επιδόσεων της μάρκας, η αγωνιστική έκδοση για το  Bowler Defender Challenge έχει ένα τεράστιο «007» στα πλάγια και την οροφή, ενώ τα ονόματα όλων των ταινιών του Bond είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στο καπό και την πίσω πόρτα.

Οδηγός του Bowler στην Ουαλία θα είναι ο Mark Higgins, ο τρεις φορές Βρετανός πρωταθλητής Ράλλυ και κασκαντέρ στις ταινίες του διάσημου κατασκόπου. Δίπλα του θα έχει την Claire Williams. Ο Higgins έχει συμμετάσχει σε τέσσερις ταινίες του 007: Quantum of Solace, Skyfall, Spectre και No Time to Die, ενώ με το νέο Defender θα συμμετάσχει και στην επόμενη ταινία του Bond.

«Το νέο Land Rover Defender είναι σκληρό και ικανό όχημα και το έχω δει να κάνει πραγματικά απαιτητικά πράγματα στα γυρίσματα του No Time To Die. Με τις βελτιώσεις για τον αγώνα που έκανε η ομάδα Bowler και με την Claire στο πλευρό μου, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να έχουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Το αυτοκίνητο έχει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων turbo που αποδίδει ισχύ 300 ίππων. Το τετρακίνητο μοντέλο έχει ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους, ειδικά κατασκευασμένη ανάρτηση, επιπλέον ψύξη για τον κινητήρα και roll cage.» είπε ο Higgins.

Η Land Rover και ο James Bond έχουν μεγάλο παρελθόν που αρχίζει από το 1983 με την ταινία Octopussy όπου συμμετείχε ένα μοναδικό cabrio Range Rover πρώτης γενιάς. Και στη πιο πρόσφατη ταινία, το No Time to Die, πρωταγωνίστησαν πολλά από τα σημερινά Defender και ενέπνευσαν την έκδοση Bond του Land Rover Defender V8.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!