Alpine A4810: Ένα concept υδρογόνου

Το φουτουριστικό υδρογονοκίνητο διθέσιο μοντέλο που σχεδιάστηκε από φοιτητές στο Τορίνο.

Alpine A4810: Ένα concept υδρογόνου

Το φουτουριστικό υδρογονοκίνητο διθέσιο μοντέλο που σχεδιάστηκε από φοιτητές στο Τορίνο.

Είκοσι οκτώ μεταπτυχιακοί φοιτητές Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο σχεδίασαν το Alpine «A4810 Project by IED»: ένα διθέσιο υδρογονοκίνητο concept car. Είναι ένα αυτοκίνητο με τεχνολογίες επόμενης γενιάς ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Alpine. Ένα μοντέλο που δεν είναι μόνο τεχνολογικά προηγμένο αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον, παρέχοντας μια ματιά στα supercars του μέλλοντος. Το κατασκευασμένο από φοιτητές μοντέλο είναι ένας ιδανικός τρόπος για την Alpine να διευρύνει τους ορίζοντές της σε νέες γενιές σχεδιαστών και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για καινοτομίες από ταλαντούχους νέους ανθρώπους.

Το Alpine A4810 Project by IED είναι ένα διθέσιο υδρογονοκίνητο υπεραυτοκίνητο που δημιουργήθηκε με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον. Έχει φουτουριστική εμφάνιση και αεροδυναμικά χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τα μοντέλα της Formula 1. Το αυτοκίνητο διατηρεί το γαλλικό πνεύμα της μάρκας, αποφεύγοντας οτιδήποτε περιττό.

Η ομάδα των φοιτητών χρησιμοποίησε ψηφιακά εργαλεία για να σχεδιάσει το εσωτερικό μέσα από σκίτσα, τρισδιάστατα μοντέλα, renderings, και HMI (Human Machine Interface). Ενσωματώνοντας τον κινητήρα υδρογόνου ανέπτυξαν μια ολοκληρωμένη ιδέα που είναι σχεδόν έτοιμη να κυκλοφορήσει  τους δρόμους ενός πολύ πιο βιώσιμου μέλλοντος, χωρίς εκπομπές ρύπων.

Η Alpine ζήτησε από τους φοιτητές να σχεδιάσουν ένα «super berlinette» για το 2035. Αφού δόθηκαν οι βασικές γραμμές, το περασμένο φθινόπωρο, οι φοιτητές εργάστηκαν μεμονωμένα για να ετοιμάσουν τη δική τους ερμηνεία και να την παρουσιάσουν στη μάρκα. Στη συνέχεια, η Alpine επέλεξε έναν συνδυασμό των δύο βασικών ιδεών, πάνω στις οποίες οι νέοι σχεδιαστές δημιούργησαν το «A4810 Project by IED»: ένα ελαφρύ αλλά ισχυρό και ευέλικτο πρωτότυπο αυτοκίνητο που μπορεί να προσφέρει οδηγική απόλαυση. Κατά τη φάση του σχεδιασμού, οι μαθητές επιδίωξαν να συνδυάσουν το όραμα και την καινοτομία, χωρίς να παραβλέψουν τις παραδοσιακές ρίζες της μάρκας.

Επιπλέον, επέλεξαν ένα όνομα που κουβαλά την κληρονομιά της μάρκας. Στην πραγματικότητα, το «4810» είναι το ύψος (σε μέτρα) του Mont Blanc, της υψηλότερης κορυφής των Άλπεων που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, ως μια γέφυρα που συνδέει το IED και την μάρκα Alpine. Άλλωστε και η Alpine πήρε το όνομά της από την ίδια οροσειρά που προκαλεί τη χαρά της οδήγησης με τους φιδίσιους δρόμους της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!