Η Lexus με το Soul of Future αναζητά το μέλλον στο σχεδιασμό

Έξι φουτουριστικά πρωτότυπα οχήματα που δημιούργησαν φοιτητές, κέρδισαν το ενδιαφέρον της Lexus.

Η Lexus με το Soul of Future αναζητά το μέλλον στο σχεδιασμό

Έξι φουτουριστικά πρωτότυπα οχήματα που δημιούργησαν φοιτητές, κέρδισαν το ενδιαφέρον της Lexus.

Φοιτητές που αντιπροσωπεύουν τη μελλοντική γενιά διεθνών ταλαντούχων σχεδιαστών, δημιούργησαν μια σειρά από νέες, ριζοσπαστικές ιδέες πολυτελούς μετακίνησης στα πλαίσια ενός δημιουργικού προγράμματος της Lexus, που ονομάζεται «The Soul of Future Premium».

Αυτή η εξερεύνηση του πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι πολυτελείς μεταφορές στα μέσα του 21ου αιώνα άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2021. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τη Lexus σε συνεργασία με το Royal College of Art (RCA) του Λονδίνου, ένα από τα πιο διάσημα κέντρα στον κόσμο για την τέχνη, τον σχεδιασμό και τη μάθηση.

Η πρόκληση ήταν να εξερευνήσουν νέες αρχιτεκτονικές οχημάτων που θα ανταποκρίνονται στις αλλαγές της ζωής, της κοινωνίας και στα δημογραφικά στοιχεία της Ευρώπης.

Τα έξι έργα που προκρίθηκαν είναι τα εξής :

2040 Lexus Vision In-season, του Bangning An

Αυτό το έργο επικεντρώνεται στην ιαπωνική πρόταση «Ichi-Go, Ichi-E», που αφορά την προσοχή στις καθημερινές στιγμές. Για να βοηθήσει τη Generation Z να ανακαλύψει ξανά τις αλλαγές των εποχών στις αστικές περιοχές, η έξυπνα κατασκευασμένη οροφή του οχήματος ελέγχει την ένταση του φωτός που μπαίνει στο εσωτερικό για να επιτύχει μια καθηλωτική εποχιακή εμπειρία και καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Το χρώμα του οχήματος θα αλλάζει επίσης με τις εποχές.

Crucible, του Benjamin Miller

 

Το Crucible είναι ένα όχημα διαφυγής που κινείται με υδρογόνο και έχει τη δυνατότητα να διαχωριστεί για να ανταποκριθεί σε διαφορετικά σενάρια χρήσης και περιβάλλοντα. Ο Miller συνδυάζει την κοινή ιδιοκτησία με την ευελιξία του εσωτερικού ενός ιδιόκτητου οχήματος, καθώς οι άνθρωποι αναθεωρούν το πώς ζουν και θα εργάζονται το 2040. Με την διαμόρφωση, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα διαφορετικό όχημα για τις καθημερινές και για τα Σαββατοκύριακα.

ALTO, του Richard Newman

Το ALTO είναι ένα όχημα VTOL (κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) που έχει σχεδιαστεί ως «αντίδοτο» σε ένα μέλλον που θα είναι υπερφορτωμένο με τεχνολογία. Το ιπτάμενο όχημα του Newman με καύσιμα υδρογόνου, περιγράφεται ως «κόσμημα στον ουρανό, σαν σκουλαρίκι ενός σύννεφου». Το επάνω μέρος του οχήματος θα μπορούσε να εξατομικευτεί όπως ένα δαχτυλίδι, ώστε να φιλοξενεί διαφορετικές «πέτρες».

Lexus UrbanSwarm, του Maxime Gauthier

Το UrbanSwarm δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας στην καθημερινή αστική μετακίνηση. Αυτός ο αρθρωτός τρόπος μετακίνησης παρέχει την ευελιξία και την ευκολία της μικροκινητικότητας με την αποτελεσματικότητα των συστημάτων μαζικής μεταφοράς μέσω του tessellation, της σύνδεσης δηλαδή με άλλα «pods».

Lexus NEKO, του Jan Niehues

Το Lexus NEKO είναι μια φιλοσοφία μικροκινητικότητας που προσφέρει εξαιρετική εμπειρία κατά παραγγελία, εμπνευσμένη από την ιαπωνική κουλτούρα και τη φύση, με έναν σκελετό που θυμίζει έντομο. Είναι ένα BEV με κάμερες και μια έξυπνη συσκευή εγγραφής, που μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους : για συμβατική οδήγηση ως ανεξάρτητο όχημα ή σε κοινή χρήση όπου οι επιβάτες μπορούν να δουν καταγραφές από προηγούμενες διαδρομές για μια εμπειρία Instagram σε μεγάλη κλίμακα.

Lexus #Units, από τον Zhenyu Kong

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εξατομίκευσης, το #Units όχι μόνο επεκτείνει τη σύνδεση μεταξύ ατόμων και ομάδων, αλλά διερευνά και την πολυτελή κοινή χρήση, με τη βοήθεια ψηφιακής τεχνολογίας. Καλύπτει την επιθυμία της Generation Alpha για διαφορετικότητα, αξιοποιώντας τη δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ανταλλαγή απόψεων και συναισθημάτων. Είναι ένας πολυτελής χώρος κοινής χρήσης, που κατά την άφιξη σε έναν προορισμό μπορεί να συνδεθεί εικονικά με άλλα οχήματα και να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή προβολής. Η μοναδική του σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από τα τσιμεντένια στοιχεία των λιμανιών. Είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να μειώσει το αποτύπωμά του για να προσαρμοστεί σε στενούς δρόμους.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!