Ένας μήνας “σιωπής” από τον Lewis Hamilton

Το μέλλον του Βρετανού στη Formula 1 παραμένει ασαφές ενόψει της σεζόν του 2022, μετά από τον επεισοδιακό αγώνα στο Άμπου Ντάμπι

Ένας μήνας “σιωπής” από τον Lewis Hamilton

Το μέλλον του Βρετανού στη Formula 1 παραμένει ασαφές ενόψει της σεζόν του 2022, μετά από τον επεισοδιακό αγώνα στο Άμπου Ντάμπι

Ένας μήνας έχει περάσει από το τελευταίο tweet του Lewis Hamilton, στις 11 Δεκεμβρίου. Κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για τον Βρετανό, επτάκις Πρωταθλητή της Formula 1, που ήταν πάντα πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η «σιγή ασυρμάτου» έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του Lewis Hamilton στο θεσμό, ενόψει της νέας σεζόν που αρχίζει τον Μάρτιο.

Ο Hamilton έχασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα από τον Max Verstappen στον τελευταίο γύρο του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι στις 12 Δεκεμβρίου του 2021, κάτω από συνθήκες που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις αλλά και ενστάσεις από την ομάδα του Βρετανού. Μετά την απόρριψή τους, η Mercedes-ΑMG Petronas κατέθεσε έφεση, την οποία τελικά απέσυρε καθώς η FIA δεσμεύτηκε να διερευνήσει τα γεγονότα και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στον αγώνα, όταν στην πίστα βρέθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Hamilton στις δηλώσεις του στον Jenson Button, αμέσως μετά τον αγώνα στη Yas Marina ανέφερε: «Δώσαμε ό,τι είχαμε, δεν τα παρατήσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Για την επόμενη χρονιά θα δούμε». Ο Βρετανός, που χρίστηκε ιππότης και έλαβε τον τίτλο του Sir από τον Πρίγκιπα Κάρολο στο κάστρο του Windsor, παραβρέθηκε στους εορτασμούς της Mercedes για την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου τίτλου κατασκευαστών. Όμως ούτε αυτός, ούτε η ομάδα έχουν δώσει κάποια συνέντευξη μετά τον τελευταίο αγώνα.

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Mohammed Ben Sulayem, μιλώντας ενόψει του Ράλλυ Ντακάρ, ρωτήθηκε για το θέμα και είπε : «Όχι, δεν νομίζω ότι θα αποσυρθεί. Σας δήλωσε ο Lewis ότι δεν θα αγωνιστεί; Όχι. Ακριβώς. Ως οδηγός, δηλώνεις, δεν αφήνεις τις φήμες να μιλούν. Είμαι βέβαιος ότι ο Lewis θα επιστρέψει.»

Και αναφερόμενος στα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι δήλωσε: «Θα μελετήσω τι συνέβη και θα ληφθεί απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε χωρίς καμία πίεση από κανέναν. Είναι δουλειά και καθήκον μου να προστατεύσω την ακεραιότητα της FIA, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζουμε τους κανονισμούς μας και αν μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση, θα γίνει».

Το Πρωτάθλημα του 2022 αποτελείται από 23 αγώνες, με πρώτο το Grand Prix του Μπαχρέιν, στις 18 Μαρτίου, ενώ θα προηγηθούν οι χειμερινές δοκιμές στις 23 Φεβρουαρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!