Νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων στην Πολωνία έκανε η Toyota

Η μεγάλη ζήτηση για υβριδική τεχνολογία, οδηγεί σε μετασχηματισμό του εργοστασίου της ιαπωνικής εταιρίας

Νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων στην Πολωνία έκανε η Toyota

Η μεγάλη ζήτηση για υβριδική τεχνολογία, οδηγεί σε μετασχηματισμό του εργοστασίου της ιαπωνικής εταιρίας

Η Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) εγκαινίασε μια νέα γραμμή παραγωγής για τον τελευταίας γενιάς κινητήρα 1.5L TNGA που, μαζί με το ηλεκτρικό υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων που παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο, χρησιμοποιούνται από τα Toyota Yaris και Yaris Cross. Αυτή είναι η έκτη γραμμή παραγωγής υβριδικών ηλεκτροκινητήρων της Toyota στην Πολωνία τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Toyota άρχισε την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων στην Πολωνία το 2018. Τρία χρόνια μετά, συνεχίζει να επενδύει στην ευρωπαϊκή παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης, καθώς και στην τελευταία γενιά κινητήρων που έχουν κατασκευαστεί με βάση την αρχιτεκτονική Toyota New Global Architecture (TNGA).

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής υβριδικών κινητήρων και κιβωτίων  ταχυτήτων στην Πολωνία, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση της υβριδικής ικανότητας κατά 76%. Η παραγωγή έχει επεκταθεί και στις γεννήτριες κινητήρων που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ηλεκτρικού υβριδικού κιβωτίου ταχυτήτων. Η Toyota απασχολεί 3.300 εργαζόμενους στα δύο εργοστάσια της Πολωνίας, στο Walbrzych και στο Jecz-Lazkowice.

Αυτός ο μετασχηματισμός οφείλεται στη δέσμευση της Toyota για ανθρακική ουδετερότητα και στην αυξανόμενη ζήτηση για προσιτά υβριδικά οχήματα. Με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, η Toyota ετοιμάζει μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Στην Ευρώπη, η εταιρεία θα είναι έτοιμη να μειώσει τις εκπομπές ρύπων των νέων αυτοκινήτων της κατά 100% έως το 2035, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει υποδομή φόρτισης ή ανεφοδιασμού για οχήματα μηδενικών εκπομπών και θα υπάρχει ζήτηση γι’ αυτά.

Προς το παρόν τα υβριδικά οχήματα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές CO2. Οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων ήταν πολύ υψηλές για την Toyota και τη Lexus σε όλη την Ευρώπη, επιτρέποντας στην Toyota Motor Europe να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της και ταυτόχρονα να σημειώσει την μεγαλύτερη μείωση CO2 μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Παγκοσμίως, η Toyota έχει πουλήσει περισσότερα από 18 εκατομμύρια υβριδικά εξηλεκτρισμένα οχήματα από το 1997 έως τον Ιούλιο του 2021, πετυχαίνοντας μείωση εκπομπών CO2 ίση με 5,5 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!