Peugeot 3008: Έπιασε το… εκατομμύριο

Η παραγωγή του comapct SUV στο εργοστάσιο του Sochaux έφθασε το 1 εκατ. μονάδες

Peugeot 3008: Έπιασε το… εκατομμύριο

Η παραγωγή του comapct SUV στο εργοστάσιο του Sochaux έφθασε το 1 εκατ. μονάδες

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του Peugeot 3008, το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο του Sochaux, σε μια πανηγυρική τελετή με τους εργαζόμενους να γιορτάζουν αυτό το ορόσημο, γύρω από το υβριδικό μπλε SUV με αύξοντα αριθμό 1.000.000. Το μοντέλο, που κατασκευάζεται στην Ευρώπη και την Κίνα, ψηφίστηκε «Αυτοκίνητο της χρονιάς» το 2017 και έχει κερδίσει συνολικά 76 βραβεία παγκοσμίως.

Στη Γαλλία, το 3008 είναι πρώτο σε πωλήσεις, στην κατηγορία του, από τον πρώτο μήνα που κυκλοφόρησε. Στην Ευρώπη, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατηγορία των SUV το 2021. Είναι επίσης πρώτο στην Πορτογαλία και δεύτερο στην Ιταλία και την Ισπανία. Περισσότερο από το 80% των αγοραστών επιλέγουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σχεδόν το 38% τις πλούσιες εκδόσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει τον πολυτελή προσανατολισμό της μάρκας.

Το 3008 διαθέτει τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, καθώς και το ψηφιακό εσωτερικό Peugeot i-Cockpit, με νέα οθόνη αφής 10 ιντσών, υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας. Το γαλλικό SUV προσφέρεται σε επιλογή επαναφορτιζόμενων υβριδικών κινητήρων με κίνηση σε δύο ή τέσσερις τροχούς, αλλά και συμβατικούς κινητήρες.

Δείτε ακόμα: Η Peugeot επιταχύνει την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!