Αρχή με το… δεξί για τη νέα Skoda Fabia

Η τέταρτη γενιά του σουπερμίνι αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του νέου έτους

Αρχή με το… δεξί για τη νέα Skoda Fabia

Η τέταρτη γενιά του σουπερμίνι αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του νέου έτους

Πριν καν κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, η νέα Fabia γνωρίζει διακρίσεις. Στην τέταρτη γενιά του, το σουπερμίνι της Skoda – με 4,5 εκατ. πωλήσεων σε 22 χρόνια παρουσίας – θα αφιχθεί στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2022, με τις τιμές πώλησης να ανακοινώνονται έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Όσον αφορά τις διακρίσεις της από ειδικούς και το κοινό, η νέα Fabia είναι μεταξύ των έξι φιναλίστ για τον τίτλο “Best Buy Car of Europe in 2022”.

Πρόκειται για το βραβείο που απονέμει σε ετήσια βάση από το 2001 η κριτική επιτροπή AUTOBEST, η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Η τελική επιλογή θα γίνει στο τέλος ενός διήμερου δοκιμών στην Αυστρία, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, με τον νικητή να ανακοινώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Το 2002, η πρώτη γενιά της Fabia είχε αναδειχθεί “Best Buy Car of Europe”, ενώ το 2014 η τρίτη γενιά του μοντέλου ήταν μεταξύ των φιναλίστ, όπως και το Kamiq και η Octavia τα δύο τελευταία χρόνια.

Η δεύτερη διάκριση για τη νέα Fabia ήρθε από τη Γερμανία. Οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού «auto motor und sport» ψήφισαν το μοντέλο της Skoda ως “Autonis – Καλύτερη Σχεδιαστική Καινοτομία 2021”. Επικράτησε έξι ανταγωνιστών στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Ο Oliver Stefani, επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Skoda, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που η Fabia και η νέα μας σχεδιαστική ταυτότητα εμπνέουν τους φίλους του αυτοκινήτου στη Γερμανία, μία χώρα με βαθιά αυτοκινητιστική κουλτούρα. Το “Autonis” είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βραβείο για εμάς, καθώς προέρχεται απευθείας από τους ίδιους τους αναγνώστες. Είναι ένα μοντέρνο και κομψό μοντέλο που γεννά έντονες συγκινήσεις με τις σχεδιαστικές γραμμές του. Στο εσωτερικό, η εστίαση είναι στους επιβάτες, με εργονομικά χειριστήρια και, όπως πάντα, κορυφαίους χώρους».

Οδηγούμε τη νέα Skoda Fabia στην Πολωνία

Η 21η διοργάνωση των Autonis έδωσε στους αναγνώστες μια επιλογή μεταξύ 117 νέων αυτοκινήτων, που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Αυτά χωρίστηκαν σε δέκα κατηγορίες. Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων περιλάμβανε εφέτος έξι μοντέλα, με τη νέα Fabia να αναδεικνύεται νικήτρια.

Το νέο σουπερμίνι βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group. Με μήκος 4,11 μ. διακρίνεται για τους χώρους του, ενώ στη χώρα μας θα διατίθεται με τέσσερις βενζινοκινητήρες από την τρέχουσα γενιά EVO του Ομίλου Volkswagen, με ισχύ από 80 έως 150 ίππους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!