«Έφυγε» ο πατέρας του Ayrton Senna

Σε ηλικία 94 ετών, ο Milton da Silva απεβίωσε στο Sao Paulo

«Έφυγε» ο πατέρας του Ayrton Senna

Σε ηλικία 94 ετών, ο Milton da Silva απεβίωσε στο Sao Paulo

Με μια λιτή ανακοίνωση στο επίσημο προφίλ του αδικοχαμένου Ayrton Senna, η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατο του πατέρα του, Milton Guirado Theodoro da Silva. To κείμενο, γραμμένο στα βραζιλιάνικα και στα αγγλικά, ανέφερε ότι ο 94χρονος απεβίωσε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου από φυσικά αιτία στη γενέτειρά του, Sao Paulo. Ο Ayrton Senna είχε εξαιρετικά στενή σχέση με την οικογένά του και δεν παρέλειπε να την αναφέρει σε κάθε ευκαιρία. Πολύ συχνά οι γονείς, τα αδέρφια και τα ανίψια του βρίσκονταν μαζί του σε αγώνες, όμως έμεναν μακριά από τα φώτα τη δημοσιότητας που προσέλκυε ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος οδηγός. Ειδικά ο πατέρας του, που τον έχουμε δει ελάχιστες φορές σε συνεντεύξεις.

Ίσως η στιγμή που θυμόμαστε περισσότερο από τον Milton da Silva είναι στο Grand Prix της Βραζιλίας, στην πίστα Interlagos το 1991, όπου ο Senna κατάφερε να κερδίσει, παρότι στους τελευταίους γύρους είχε μείνει μόνο με την 6η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων της McLaren που οδηγούσε. Αμέσως μετά τον τερματισμό, οι πόνοι στους ώμους του οδηγού τον ανάγκασαν να σταματήσει και με τη βοήθεια των γιατρών του αγώνα βγήκε από το μονοθέσιο του και μεταφέρθηκε στα pits. Εκεί φώναξε επίμονα στον πατέρα του να πλησιάσει, χώθηκε σαν μικρό παιδί στην αγκαλιά του και τον καθησύχασε σχετικά με το πρόβλημα στα χέρια του.

Η στιγμή έχει καταγραφεί στο παρακάτω video, που είναι μια μικρή ανασκόπηση εκείνου του αγώνα, τον πρώτο από τους δύο που ο Senna κέρδισε στην πατρίδα του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!