GP ΗΠΑ: Νίκη για Verstappen, αύξησε τη διαφορά από τον Hamilton

O Ολλανδός άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Βρετανός στο τελευταίο μέρος του αγώνα

GP ΗΠΑ: Νίκη για Verstappen, αύξησε τη διαφορά από τον Hamilton

O Ολλανδός άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Βρετανός στο τελευταίο μέρος του αγώνα

Στους 12 βαθμούς αυξήθηκε η διαφορά Max Verstappen και Lewis Hamilton, μετά την ολοκλήρωση του Grand Prix στο Austin του Τέξας. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing διαχειρίστηκε σωστά τα ελαστικά του στο τελευταίο stint του αγώνα και δεν έδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή την ευκαιρία να δοκιμάσει προσπέραση στους τελευταίους γύρους, πανηγυρίζοντας την 8η φετινή του νίκη και 18η στην καριέρα του στη Formula 1. Μαζί με τους δύο διεκδικητές του τίτλου, ανέβηκε στο βάθρο ο Sergio Perez.

Στην εκκίνηση ο Hamilton πέρασε τον Verstappen, όμως η Mercedes-AMG πραγματοποίησε και τις δύο φορές πιο αργά τα pit stop του Βρετανού, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να επιστρέψει στην πρώτη θέση. Στο τελευταίο stint ο Hamilton είχε ελαστικά που ήταν κατά 8 γύρους πιο φρέσκα και αν και μείωσε γρήγορα τη διαφορά, δεν πλησίασε αρκετά κοντά για να δοκιμάσει προσπέραση στους τελευταίους γύρους.

Με τους Αμερικάνους να λατρεύουν οτιδήποτε υπερβολικό, δεν προκάλεσε έκπληξη το ότι το τρόπαιο του νικητή παρέδωσε ο Shaquille O’Neal, ο οποίος έφθασε με ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο στο χώρο του βάθρου.

Πλέον η διαφορά Verstappen-Hamilton αυξήθηκε στους 12 βαθμούς, (287,5 έναντι 275,5) με πέντε Grand Prix να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Στους κατασκευαστές η Mercedes-AMG έχει 460,5 βαθμούς και η Red Bull Racing 437,5. Επόμενος αγώνας την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο Μεξικό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!