Συλλεκτικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio GT Junior

Με ένα όνομα που σημάδεψε τη δεκαετία του ’60, τα περιορισμένης έκδοσης μοντέλα αποτίουν φόρο τιμής στο παρελθόν της μάρκας

Συλλεκτικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio GT Junior

Με ένα όνομα που σημάδεψε τη δεκαετία του ’60, τα περιορισμένης έκδοσης μοντέλα αποτίουν φόρο τιμής στο παρελθόν της μάρκας

Εμπνευσμένη από την εμβληματική GT 1300 της δεκαετίας του 1960, η νέα περιορισμένη έκδοση των Giulia και Stelvio GT Junior, βασίζεται τον κορυφαίο εξοπλισμό «Veloce» και διαθέτει το αποκλειστικό χρώμα Lipari Ochre. Η σύγχρονη σειρά GT Junior, ολοκληρώνει το τρίπτυχο που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο το με το λανσάρισμα των 500 μονάδων των GTA/GTAm, που εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και η πρόσφατη διάθεση της περιορισμένης σειράς των Giulia and Stelvio «6C Villa d’Este». Η Alfa Romeo επιβεβαιώνει την ικανότητά της να δημιουργεί σύγχρονα αυτοκίνητα με αύρα από το παρελθόν της.

Giulia GT 1300 Junior. Η νέα σειρά περιορισμένης παραγωγής αντλεί την έμπνευση της από την GT 1300 Junior, που στην δεκαετή πορεία της, από το 1966 έως το 1976, κατασκευάστηκε σε σχεδόν 100.000 μονάδες. Με βάση τη Giulia Sprint GT που σχεδίασε ο Bertone και με κινητήρα απόδοσης 89 ίππων, το μοντέλο σύντομα καθιερώθηκε ως ένα κομψό σπορ αυτοκίνητο των ‘60s. Τότε η Alfa Romeo διάλεξε για την προώθηση του μοντέλου την πρόταση «Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni» (κάθε μέρα μια νίκη με ένα αυτοκίνητο για όλες τις ημέρες)

Giulia και Stelvio GT Junior. Η ίδια φιλοσοφία διακατέχει και τις σύγχρονες , περιορισμένης παραγωγής,  Giulia και Stelvio με το διακριτικό «GT Junior». Εφοδιασμένες με τον 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης 280 ίππων ή τον turbo diesel των 2,2 λίτρων απόδοσης 210 ίππων, εκτός από το εντυπωσιακό χρώμα Lipari Ochre του αμαξώματος, ξεχωρίζουν από τους τροχούς 21’’ (Stelvio) και 19’’ (Giulia), τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες στο εσωτερικό, όπως τα σπορ δερμάτινα καθίσματα με το ραμμένο λογότυπο «GT Junior» στα προσκέφαλα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!