Μία 17χρονη έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος της McLaren!

Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού, η Maisy βρέθηκε στη θέση της CEO για μια μέρα

Μία 17χρονη έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος της McLaren!

Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού, η Maisy βρέθηκε στη θέση της CEO για μια μέρα

Στο πλαίσιο μίας αξιόλογης πρωτοβουλίας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού, μία 17χρονη ακτιβίστρια έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος της McLaren Automotive. Μέσα από την κίνηση αυτή, η Maisy θέλει ενθαρρύνει τους νέους, και ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, να ακολουθήσουν καριέρα στο χώρο της επιστήμης και της μηχανικής. Η Maisy από την Ουαλία ανέλαβε τα “ηνία” από τον CEO της McLaren Automotive, Mike Flewitt, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης συνεργασίας της McLaren Automotive με την παγκόσμια φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών «Plan International».

Με αυτό τον τρόπο η McLaren επισημαίνει τα αποτελέσματα έρευνας της Plan International που δείχνει ότι ενώ σήμερα 1 στα 4 (25%) κορίτσια ηλικίας 11 έως 18 ετών θέλουν να δοκιμάσουν ένα αντικείμενο εργασίας γύρω από την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM), είτε τους έχουν πει πως είναι για αγόρια, δημιουργώντας τους ανασφάλεια για αρνητικές κριτικές, είτε ή δεν ήταν σίγουρα αφού έχουν δει μόνο αγόρια να το κάνουν στα μέσα ενημέρωσης. Έδειξε επίσης ότι σχεδόν τα μισά κορίτσια (47%) έχουν ακούσει στα μέσα ενημέρωσης, από φίλους ή την οικογένειά τους ότι «τα κορίτσια δεν είναι καλά στις θετικές επιστήμες».

«Η μέρα μου ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της McLaren ήταν γεμάτη απίστευτες στιγμές, το να κατασκευάζεις ένα supercar ήταν καταπληκτικό. Το Plan International καταρρίπτει τα στερεότυπα και προωθεί την αλλαγή στάσης γιατί πολλά κορίτσια μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι πρέπει να παίζουν με κούκλες και όχι με αυτοκίνητα. Και αυτό δεν είναι σωστό. Η συνεργασία μεταξύ της McLaren και της Plan International εμπνέει νέες γυναίκες να σκεφτούν μια καριέρα σε επαγγέλματα που βασίζονται στις θετικές  επιστήμες και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους» είπε η Maisy, CEO της ημέρας, στη McLaren Automotive.

Η Maisy ξεκίνησε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα με τον CEO Mike Flewitt, να της παραδίδει τις επαγγελματικές κάρτες και το πάσο πρόσβασης ως CEO της McLaren. Η ημέρα περιελάμβανε την καθοδήγηση της ομάδας σε στρατηγικές αποφάσεις, καθώς και συνεργασία με πολλές από τις γυναίκες εργαζόμενες της εταιρείας, μηχανικούς, επιστήμονες και σχεδιαστές.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Maisy ενημερώθηκε για κάθε στάδιο της διαδικασίας σχεδιασμού, της κατασκευής και του marketing των supercars και πήρε μέρος στην παραγωγική αλυσίδα, τοποθετώντας το εμβληματικό σήμα της McLaren σε ένα από τα νέα υβριδικά μοντέλα της εταιρείας, τη McLaren Artura. Η Maisy συνάντησε επίσης την πρέσβειρα της μάρκας Amanda McLaren, κόρη του ιδρυτή της εταιρείας Bruce McLaren, στην έκθεση «McLaren: Driven by Design» στο Μουσείο Brooklands, το οποίο διαθέτει μια 720S κατασκευασμένη από τουβλάκια LEGO σε φυσικό μέγεθος, πριν ενημερωθεί για τα μυστικά μελλοντικά μοντέλα της μάρκας και κάνει μια βόλτα, ως επιβάτης, με μια McLaren GT.

«Το να αναλάβει η Maisy Διευθύνουσα Σύμβουλος της McLaren για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Κοριτσιού ήταν μια ευχάριστη και πολύτιμη εμπειρία για μένα και για όλη την ομάδα της McLaren. Η Maisy γνώρισε τους ταλαντούχους ανθρώπους μας, από τους οποίους εξαρτόμαστε για να φτιάχνουμε τα αυτοκίνητα μας και ελπίζω να βοηθήσεις στο γκρέμισμα των στερεότυπων σχετικά με τις γυναίκες και τις ικανότητες τους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η συνεργασία μας με το Plan International είναι μακροπρόθεσμη και χαίρομαι που μια από τις αποφάσεις που έλαβε η Maisy ως CEO ήταν η δέσμευση της McLaren να πραγματοποιήσει εργαστήρια με 100 κορίτσια τους επόμενους 12 μήνες, που θα κλιμακωθεί για έως 1.000 κορίτσια σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2025. Για αυτό η Maisy και όλοι στη McLaren μπορούμε να είμαστε πολύ περήφανοι», δήλωσε ο Mike Flewitt, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Automotive.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!