Κορονοϊό κολλάνε και οι γιατροί της Formula 1!

Ο οδηγός του Medical Car και ο γιατρός του αγώνα βρέθηκαν θετικοί και θα απουσιάσουν από το Grand Prix της Τουρκίας

Κορονοϊό κολλάνε και οι γιατροί της Formula 1!

Ο οδηγός του Medical Car και ο γιατρός του αγώνα βρέθηκαν θετικοί και θα απουσιάσουν από το Grand Prix της Τουρκίας

Με νέο πλήρωμα θα εμφανιστεί το ιατρικό αυτοκίνητο της Formula 1 στο προσεχές τουρκικό Grand Prix (8-10 Οκτωβρίου), καθώς ο οδηγός Alan van der Merwe και ο υπεύθυνος ιατρός Ian Roberts βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊόΗ FIA δήλωσε ότι θα αντικατασταθούν από τον οδηγό του Safety Car στη Formula E, Bruno Correia και τον ιατρικό εκπρόσωπο Dr Bruno Franceschini. Έτσι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για την Κωνσταντινούπολη και τέθηκαν σε καραντίνα.

Το πλήρωμα του Medical Car είναι αυτοί που επεμβαίνουν σε περίπτωση ατυχήματος στην πίστα. Οι Alan van der Merwe και Ian Roberts διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη βοήθεια που χρειάστηκε ο Romain Grosjean μετά την πρόσκρουση στις μπαριέρες και τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο μονοθέσιό του, στο Grand Prix του Μπαχρέιν στα τέλη του περασμένου έτους. Προκειμένου να επιστρέψουν στο medical car για τον αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 24 Οκτωβρίου θα χρειαστεί να έχουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα στους επόμενους ελέγχους για τον κορονοϊό.

Το ρόλο του medical car στην F1 έχει η Mercedes-AMG C 63 S Estate, η οποία – όπως και το safety car – είναι φέτος βαμμένη σε έντονο κόκκινο χρώμα. Η αλλαγή έγινε για να είναι πιο ορατή από μακριά, αλλά και λόγω του χορηγού της Mercedes-AMG Petrona F1 Team, της CrowdStrike. Η μέγιστη ισχύς της AMG C 63 S Estate ανέρχεται σε 510 ίππους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!