James Bond: Οι καλύτερες σκηνές καταδίωξης (video)

Τα… κυνηγητά με αυτοκίνητα ήταν ανέκαθεν στο μενού των ταινιών του Βρετανού πράκτορα

James Bond: Οι καλύτερες σκηνές καταδίωξης (video)

Τα… κυνηγητά με αυτοκίνητα ήταν ανέκαθεν στο μενού των ταινιών του Βρετανού πράκτορα

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι προβολές στους ευρωπαϊκούς – και τους ελληνικούς – κινηματογράφους της 25ης ταινίας του James Bond. Το “No Time To Die” είναι η τελευταία ταινία στην οποία ο Daniel Craig υποδύεται τον πράκτορα 007. Ίσως στην πιο εντυπωσιακή σκηνή, προσπαθεί να ξεφύγει από τους κακούς οδηγώντας την Aston Martin DB5. Με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχουν εμφανιστεί ο Sean Connery στο «Goldfinger» το 1964 και στο «Thunderball» το 1965, ο Pierce Brosnan στο «Goldeneye» το 1995 και στο «Tomorrow never dies» το 1997, αλλά και ο ίδιος ο Daniel Craig στο «Casino Royale» το 2006, στο «Skyfall» το 2012 και στο «Spectre» το 2015.

Ας θυμηθούμε ορισμένες από τις εντυπωσιακότερες σκηνές καταδίωξης από προηγούμενες ταινίες του James Bond.

Spectre – Οδηγώντας την Aston Martin DB10, o Daniel Craig προσπαθεί να ξεφύγει από την Jaguar C-X75 του Hinx

 

Tomorrow Never Dies – Μέσω του smartphone, ο Pierce Brosnan οδηγεί την BMW 750i L από το πίσω κάθισμα

 

Quantum of Solace – Οδηγώντας την Aston Martin DBS, ο Craig καταδιώκεται από τις Alfa Romeo των “κακών”, στο τούνελ και τους δρόμους γύρω από την λίμνη Garda της Ιταλίας

 

Goldeneye – Εδώ στόχος του κυνηγητού δεν είναι ο θάνατος του 007. Περισσότερο ο Brosnan (Aston Martin DB5) “παίζει” με την όμορφη Onatopp (Ferrari F355), την οποία υποδύεται η Famke Janssen.

 

Skyfall – Εδώ δεν οδηγεί ο Bond το Land Rover Defender, αλλά η Moneypenny. Στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης κυνηγούν τον εκτελεστή Patrice. Μετά από λίγο, η καταδίωξη συνεχίζεται με μοτοσικλέτες.

 

Live And Let Die – Στην ταινία του 1973, ο Roger Moore οδηγεί διώροφο λεωφορείο, προκειμένου να ξεφύγει από τους αστυνομικούς!

 

For Your Eyes Only – Ίσως το πιο αργό αυτοκίνητο που εμφανίστηκε σε σκηνή καταδίωξης είναι το Citroen 2CV, το 1981. Αν και σύμφωνα με το σενάριο ο James Bond βρισκόταν στην Ισπανία, τα γυρίσματα της συγκεκριμένη σκηνής έγιναν στην Κέρκυρα!

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!