«Πράσινο φως» για την έκθεση Αυτοκινήτου στην Γενεύη το 2022

Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν την πραγματοποίησή της στο γνωστό συνεδριακό κέντρο Palexpo, την περίοδο 19-27 Φεβρουαρίου

«Πράσινο φως» για την έκθεση Αυτοκινήτου στην Γενεύη το 2022

Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν την πραγματοποίησή της στο γνωστό συνεδριακό κέντρο Palexpo, την περίοδο 19-27 Φεβρουαρίου

Σε νέα ημερομηνία, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, θα πραγματοποιείται από την επόμενη χρονιά η σημαντικότερη ετήσια διεθνής έκθεση Αυτοκινήτου στην Γηραιά Ήπειρο. Εκπρόσωπος των διοργανωτών της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS – Geneva International Motor Show), επιβεβαίωσε ότι η έκθεση επιστρέφει κανονικά στο καλεντάρι των σχετικών διοργανώσεων που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, χωρίς να σχολιάσει τους λόγους που επέβαλαν την αλλαγή της ημερομηνίας της, από την πρώτη Τρίτη κάθε Μάρτη στην περίοδο 19-27 Φεβρουαρίου 2022.

Απέφυγε επίσης να προσδιορίσει τους συμμετέχοντες, από πλευράς αυτοκινητοβιομηχανίας, στην επόμενη διοργάνωση καθώς αν και είναι μία από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες εκθέσεις αυτοκινήτου στην Ευρώπη, δεν πραγματοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια αφού το 2020 ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα γεγονότα που ακυρώθηκαν καθώς η πανδημία COVID-19 εξαπλωνόταν ενώ φέτος η απροθυμία των αυτοκινητοβιομηχανιών να δεσμευτούν για τη συμμετοχή τους ουσιαστικά αποθάρρυνε τους διοργανωτές.

Πέρα από την ευρωπαϊκή διοργάνωση ωστόσο οι διοργανωτές της GIMS έχουν ήδη έλθει σε συμφωνία με τις αρχές του Κατάρ για την δημιουργία μιας αντίστοιχης έκθεση-κλώνου της Γενεύης στη Μέση Ανατολή. Η αραβική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της πρωτεύουσας Doha το δεύτερο εξάμηνο του 2023 -χωρίς να αποκλείεται μια πρόβα το 2022- και θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!