Video: Η Porsche επανέλαβε το θρυλικό άλμα του 1960

Στη θέση της 356 η Taycan και αντί του Αυστριακού σκιέρ Egon Zimmermann ο Νορβηγός Aksel Lund Svindal

Video: Η Porsche επανέλαβε το θρυλικό άλμα του 1960

Στη θέση της 356 η Taycan και αντί του Αυστριακού σκιέρ Egon Zimmermann ο Νορβηγός Aksel Lund Svindal

Οι δύο άνθρωποι που δημιούργησαν την αξέχαστη φωτογραφία με το άλμα πάνω από την Porsche 356, πριν από 61 χρόνια, δεν είναι πια εν ζωή. Ο Αυστριακός σκιέρ Egon Zimmermann απεβίωσε το 2019 και ο Γερμανός φωτογράφος Hans Truol το 1981. Όμως η στιγμή που συνέθεσαν έχει μείνει για πάντα στην ιστορία.

Το εντυπωσιακό και παράτολμο άλμα του Zimmermann – πάνω από την 356, ιδιοκτησίας του Truol – σημειώθηκε στο Flexen Pass, κοντά στο αυστριακό χωριό Zurs. Το μηχανήματα που είχαν ανοίξει το δρόμο είχαν σχηματίσει δύο τοίχους από χιόνι, που αποτέλεσαν το σκηνικό για τη φωτογραφία, με τίτλο “On taking a shortcut” (κάνοντας παράκαμψη).

Ο Zimmermann ήταν ένας από τους κορυφαίους σκιέρ της δεκαετίας του ’60. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο γιγαντιαίο σλάλομ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1962 και στην κατάβαση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964, στο Innsbruck.

Με πρωτοβουλία της Porsche, το άλμα – στη θέση Zimmermann – επανέλαβε ο Νορβηγός Aksel Lund Svindal. Χρυσός Ολυμπιονίκης δύο φορές, στο σούπερ γιγαντιαίο σλάλομ το 2010 στον Καναδά και στην κατάβαση στην Κορέα το 2018, ο Svindal φορούσε όπως και ο Zimmermann τον αριθμό 7.

Το άλμα στο πέρασμα Timmelsjoch, στα σύνορα της Αυστρίας με την Ιταλία, έγινε πάνω από την ηλεκτρική Taycan που πήρε τη θέση της 356. Απαθανατίστηκε όχι μόνο από τον φωτογραφικό φακό του Stefan Bogner αλλά και από τον τηλεοπτικό. Και όπως η σκηνή του 1960, ίσως στο μέλλον γίνει κλασσική.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!