Σπορ ηλεκτρικά από την Audi για τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου

15 ποδοσφαιριστές και επίσημοι της γερμανικής ομάδας έχουν ως εταιρικό αυτοκίνητο το e-tron GT

Σπορ ηλεκτρικά από την Audi για τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου

15 ποδοσφαιριστές και επίσημοι της γερμανικής ομάδας έχουν ως εταιρικό αυτοκίνητο το e-tron GT

Η Audi και η Μπάγερν Μονάχου προωθούν τον εξηλεκτρισμό του ποδοσφαιρικού συλλόγου που διαθέτει τα περισσότερα μέλη στον κόσμο. Συνολικά 15 παίκτες και στελέχη της ομάδας χρησιμοποιούν τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Audi e-tron GT ή Audi RS e-tron GT ως εταιρικά αυτοκίνητα.

Η επίσημη παράδοση των σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Audi Driving Experience Center στο Neuburg an der Donau. Εκεί, μερικοί από τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα στην πίστα και να διαπιστώσουν τις δυνατότητες τους.

Η Audi συνεργάζεται με το γερμανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη μελλοντική ηλεκτρική κινητικότητα. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησαν μαζί το ταξίδι τους προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Από τότε, ο στόλος του συλλόγου μετατρέπεται σταδιακά σε ηλεκτρικός. Ένας μεγάλος αριθμός παικτών και μελών της διοίκησης του συλλόγου οδηγούν τα αμιγώς ηλεκτρικά Audi e-tron ή Audi e-tron Sportback, ενώ πλέον προστέθηκαν 15 παίκτες και στελέχη που οδηγούν Audi e-tron GT και Audi RS e-tron GT.

Κατά την επίσημη παράδοση στο Driver Experience Center στο Neuburg, δέκα παίκτες της ομάδας οδήγησαν το σπορ ηλεκτρικό μοντέλο και διαπίστωσαν τις δυνατότητες του υπό την καθοδήγηση των πρωταθλητών της Formula E, Lucas di Grassi και René Rast. Ανάμεσά τους ήταν τα μέλη της εθνικής Γερμανίας Leroy Sané, Leon Goretzka και Serge Gnabry καθώς και ο αρχισκόρερ της Bundesliga, Robert Lewandowski.

«Η Μπάγερν Μονάχου αποτελεί παράδειγμα μιας υπεύθυνης προσέγγισης για το περιβάλλον και την κινητικότητα», δήλωσε ο Andreas Jung, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για το μάρκετινγκ στην ομάδα. «Μαζί με την Audi, θέλουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μέσω θετικών παραδειγμάτων επιτυχούς μετασχηματισμού. Ο εξηλεκτρισμός του στόλου μας με το Audi e-tron και η εγκατάσταση σημείων φόρτισης στους προπονητικούς μας χώρους και το Allianz Arena είναι εξαιρετικά παραδείγματα αυτού. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν μέτοχο όπως η Audi, μια εταιρεία που συνδυάζει τον αθλητισμό και την καινοτομία με τη βιωσιμότητα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!