GP Ουγγαρίας: Πρώτη νίκη για τον Esteban Ocon στην F1

Ακυρώθηκε ο Sebastian Vettel, για παραβίαση κανονισμού σχετικά με τα καύσιμα στο μονοθέσιο

GP Ουγγαρίας: Πρώτη νίκη για τον Esteban Ocon στην F1

Ακυρώθηκε ο Sebastian Vettel, για παραβίαση κανονισμού σχετικά με τα καύσιμα στο μονοθέσιο

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα στην Ουγγαρία, ο Esteban Ocon πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στη Formula 1. Ο 24χρονος Γάλλος άντεξε στην πίεση του Sebastian Vettel (Aston Martin), χαρίζοντας την πρώτη νίκη στην Alpine στο θεσμό.

Στο βάθρο ανέβηκε μαζί τους ο Lewis Hamilton (Mercedes-AMG), που προσπέρασε τον Max Verstappen στην κορυφή της βαθμολογίας (192 έναντι 186 βαθμών). Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull είχε πρόβλημα με το μονοθέσιό του από τη σύγκρουση στον 1ο γύρο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στη 10η θέση.

Πρώτη στους κατασκευαστές είναι η Mercedes-AMG, με διαφορά 10 βαθμών από τη Red Bull Racing (300 έναντι 290).

Οι κριτές ακύρωσαν τον Vettel, λόγω απουσίας επαρκούς δείγματος καυσίμου στο μονοθέσιό του. Έτσι η δεύτερη θέση πηγαίνει στον Hamilton και η τρίτη στον Sainz.

Μετά την καλοκαιρινή διακοπή, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στο Βέλγιο στις 29 Αυγούστου.

Αναλυτικά όσα έγιναν στον αγώνα:

Στην βρεγμένη πίστα ο Hamilton δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκκίνηση, όμως πιο πίσω ο Bottas είχε σύγκρουση με τον Norris και μαζί έπεσαν πάνω στο δίδυμο της Red Bull Racing. Ως αποτέλεσμα, εγκατέλειψε ο Φινλανδός και μαζί του ο Perez, ο Leclerc, ο Norris και ο Stroll. Στην πίστα βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, με τον Verstappen να έχει πέσει στην 13η θέση.

Ο αγώνας άρχισε και πάλι σχεδόν μισή ώρα αργότερα, με στατική εκκίνηση στο grid. Καθώς η πίστα είχε στεγνώσει σχεδόν εντελώς, όλοι οι οδηγοί πλην του Hamilton επέλεξαν να μπουν στα pits για αλλαγή ελαστικών. Ο Βρετανός μπήκε για ελαστικά στον πέμπτο γύρο και επέστρεψε στην πίστα τελευταίος (14ος). Επικεφαλής του αγώνα είχε τεθεί ο Ocon, με τον Vettel πίσω του και τον Verstappen 11o.

Ο Hamilton έκανε την πρώτη του προσπέραση στον 10ο γύρο, επί του Giovinazzi. Όπως ανέφερε στους μηχανικούς του, δυσκολευόταν να πλησιάσει και να περάσει τα αργά μονοθέσια. Αλλάζοντας τη στρατηγική, στον 20ο γύρο ξαναμπήκε στα pits για τοποθέτηση ελαστικών σκληρής γόμας. Η κίνηση απέδωσε, καθώς μετά το δικό τους pit stop, οι Verstappen και Ricciardo επέστρεψαν πίσω από τον οδηγό της Mercedes-AMG.

Στον 38ο γύρο ο Ocon έκανε pit stop και επέστρεψε στην πίστα στη 2η θέση, πίσω από τον Alonso αλλά μπροστά από τον Vettel. Στον 40ό γύρο ήταν η σειρά του Ισπανού για νέο σετ ελαστικών. Επέστρεψε 5ος, πίσω από τον Hamilton.

Το επόμενο pit stop του Hamilton έγινε στον 48ο γύρο, για φρέσκο σετ μέσης γόμας. Έχασε μία θέση από τον Alonso, πέφτοντας 5ος.

Τελικά λίγους γύρους πριν το τέλος, ο Hamilton πέρασε αρχικά τον Alonso και στη συνέχεια τον Sainz, εξασφαλίζοντας μία θέση στο βάθρο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!