Η νέα BMW X3 σε τελικές δοκιμές λίγο πριν μπει στην παραγωγή

Το πολυτελές SUV περνάει τις τελικές διαδικασίες ρύθμισης των συστημάτων και του σασί στο κέντρο δοκιμών της BMW στο Μιραμάς.

Η νέα BMW X3 σε τελικές δοκιμές λίγο πριν μπει στην παραγωγή

Το πολυτελές SUV περνάει τις τελικές διαδικασίες ρύθμισης των συστημάτων και του σασί στο κέντρο δοκιμών της BMW στο Μιραμάς.

Η BMW βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης της ανανεωμένης X3, λίγο πριν το νέο SUV περάσει στην μαζική παραγωγή.

Ήδη το πολυτελές SUV της Γερμανικής εταιρείας έχει υποβληθεί σε δοκιμές σε ζεστά και ψυχρά κλίματα, καθώς και στον αστικό και υπεραστικό ιστό. Οι μηχανικοί εξέλιξης χρησιμοποιούν πλέον την πίστα δοκιμών στο Μιραμάς της Γερμανίας για να κάνουν τις τελικές ρυθμίσεις σε όλα τα συστήματα αλλά και στο σασί.

Η πίστα δοκιμών της BMW αποτελείται από διαφορετικά τμήματα, τα οποία τεστάρουν την απόδοση του αυτοκινήτου σε πληθώρα καταστάσεων. Οι μηχανικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οβάλ ασφαλτοστρωμένη πίστα αλλά και το τμήμα που προσομοιώνει συνθήκες αυτοκινητοδρόμου για δοκιμές εντός δρόμου.

Υπάρχει όμως και ειδικό τμήμα για δοκιμές εκτός δρόμου, με πίστες και διαδρομές διαφορετικών οδοστρωμάτων. Όλες αυτές οι διαφορετικές συνθήκες οδήγησης επιτρέπουν την ανάλυση της X3 σε κατάσταση επιτάχυνσης επιβράδυνσης, αλλά και την βελτιστοποίηση των αμορτισέρ, της απόκρισης του τιμονιού και της συμπεριφοράς στο δρόμο.

Δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για την νέα Χ3, όμως η BMW έχει μοιραστεί πως θα είναι φαρδύτερη και πιο άκαμπτη σε σχέση με τον προκάτοχό της. Στον βασικό εξοπλισμό θα υπάρχει η τελευταία έκδοση του Lateral Dynamics Management. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο αναπτύχθηκε από την BMW και χρησιμοποιεί μεταβλητές όπως η ταχύτητα περιστροφής των τροχών, η κλίση του αμαξώματος και του τιμονιού, προκειμένου να ελέγξει την ροπή που περνάει στους τροχούς. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα διατίθεται το Adaptive Chassis, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Στο εσωτερικό και στην κεντρική οθόνη θα είναι εγκατεστημένη η πιο πρόσφατη έκδοση του iDrive, η οποία θα προσφέρει περισσότερες λειτουργίες για την αυτόματη οδήγηση και για το παρκάρισμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!