Tesla: Η mega επένδυση που ετοιμάζει στην Ινδία ο Musk

Η επένδυση της Tesla στην Ινδία, την 3η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, αφορά κεφάλαια συνολικού ύψους από 2 έως 3 δισ. δολάρια.

Tesla: Η mega επένδυση που ετοιμάζει στην Ινδία ο Musk

Η επένδυση της Tesla στην Ινδία, την 3η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, αφορά κεφάλαια συνολικού ύψους από 2 έως 3 δισ. δολάρια.

Επενδυτικό άνοιγμα στην Ινδία ετοιμάζει η Tesla, με τον CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk, να ανακοινώνει επενδύσεις ύψους 2-3 δισ. δολαρίων. Σημαντικό μέρος αυτών των κεφαλαίων θα διοχετευτεί για τη θεμελίωση νέου εργοστασίου. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Έλον Μασκ στην Ινδία και της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της ασιατικής χώρας Narendra Modi.

Η Ινδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, με πολύ χαμηλό όμως ποσοστό EVs στο εθνικό οδικό δίκτυο. Το 2023 η ηλεκτροκίνηση αποτελούσε μόλις το 2% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων, ωστόσο το Νέο Δελχί έχει βάλει στόχο το ποσοστό να φθάσει στο 30% το 2030. Σύμφωνα με το Reuters, στη «μικρή αλλά αναπτυσσόμενη» αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ινδίας κυριαρχεί η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors και υπάρχει πολύς χώρος για ισχυρούς «παίκτες» του εξωτερικού.

Το ταξίδι του Μασκ στην Ινδία γίνεται σε μια χρονική περίοδο που η Tesla αντιμετωπίζει σημαντική επιβράδυνση πωλήσεων στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας -εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση, προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά κόστη.

Στις αρχές Απριλίου δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η Tesla «σκανάρει» περιοχές στην Ινδία, οι οποίες θα ήταν κατάλληλες ώστε να υποδεχτούν τη γραμμή παραγωγής EVs της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΠΗΓΗ: POWERGAME.GR

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!